Superpesis

Tappio Kiteellä - Sarjasijoitus selvillä

Kotijoukkue Kiteen Pallo vei voiton Rantakentän tiistai-illan kamppailussa lukemin 1-0 (3-3,8-1).

Tasan päättyneen ensimmäisen jakson jälkeen KiPa vei toisen jakson lyöjäjokeri Jiri Pippolan johdolla selvin numeroin.

IPV:n juoksuista ensimmäisellä jaksolla vastasivat, Kiteen takakentän kahden juoksun arvoisesti yllättänyt, Toni Laakso ja yhden juoksun lyönyt Ville-Veikko Olli. Juoksuja toivat Nino Muuruvirta, Roope Räsänen ja Roope Seppänen.

Ensimmäisellä jakson viimeisessä vuoroparissa nähtiin kaksi erikoista, tunteita kuohuttanut, tilannetta. Ensin Roope Räsäsen etutilanteessa lyömä lyönti tuomittiin laittomaksi, IPV:n tulkitessa pallon osuneen ulkopelaajan räpylään. Tilanteessa pelijohtaja Vesa Toikalle näytettiin keltaista korttia.

Toinen erikoisuus nähtiin tilanteessa 2-3, kun IPV ehti jo juhlia jaksovoittoa. Viimeinen palo peruttiin ja KiPan tasoitusjuoksu 3-3 hyväksyttiin. Tilanteessa IPV:n palautusheitto pomppasi kotipesän taakse ohi lukkari Rasmus Surakan, joka kuitenkin ehti kotipesään ennen kolmoselta harhaheitolla kotiin tullutta etenijää. Surakan hallussa ollut pallo todettiin kuitenkin vääräksi, ei merkatuksi pelipalloksi, ja tuomio muutettiin.

Toisella jaksolla KiPa johti jokeri Jiri Pippolan läpilyönnin jälkeen ottelua jo 7-0. IPV:n kavennusjuoksusta 7-1 vastasi Mikko Kosonen kotiuttamalla Joona Mäkelän. Jakson loppulukemat olivat lopulta KiPalle 8-1.

IPV:n parhaana palkittiin kaksi juoksua lyönyt Toni Laakso ja kakkospalkinto meni vahvan ottelun niin sisällä kuin ulkona pelanneelle lukkari Rasmus Surakalle.

Tappion myötä IPV:n sijoitukseksi runkosarjassa varmistui yhdestoista sija. Tämä tietää joukkueen pelien loppumista torstaiseen Sotkamo otteluun. Ero edellä olevaan, ja pudotuspeleihin menevään, Pattijoen Urheilijoihin on neljä pistettä, IPV:n takana olevaan, ja putoamiskarsinnat aloittavaan, Koskenkorvan Urheilijoihin eroa on myös neljä pistettä.

Torstaina Ukonniemessä pelattava IPV - Sotkamon Jymy ottelu on samalla Punainen sydän -teemaottelulla. Hyväntekeväisyysottelulla kerätään rahaa lasten leikkipaikan uusiin välineisiin Imatralla.