Superpesis


Kolme pistettä huikealla esityksellä


IPV otti tärkeät kolme pistettä Kiteen Pallosta ja otti isomman kiinnityksen pudotuspelipaikkaan lukemin 2-0 (5-3, 5-2)

1. jakso

IPV:n kärki esitti ensimmäisellä sisävuorolla jälleen vahvoja otteita ja muodosti palottoman ajolähdön. Tilanne kuitenkin kuivui Teemu Nurmion paloon kotiin ja Juuso Latun ollessa irti kakkospesältä kopin aikana. Konsta Hyötyläinen vei IPV:n johtoon viimeisenä lyöjänä. Tasoittavalla Sami Mikkolanaho toi Kiteen tasoihin välilyönnillä.

IPV:n toisen vuoroparin alku oli jälleen vaikea ja kärki tuhoutui ajolähdöstä. Sitten ketsuppipullo aukesi ja sisävuorosta tuli pitkä. Juho Toivola tuli purkamaan kakkoskärjen etutilannetta, josta vaihtoi Ville Hämäläisen kolmoselle ja perään kotiutti kolmosjatkeen lyönnillä. Miitri Pesonen toi lisäjuoksun harhaheiton turvin. Sami Partanen kotiutti vielä myöhemmin Toivolan kahden palon ajolähdöstä. Valentin Ikonen onnistui tasoittavalla kaventamaan tilanteen 4-2.

Kolmannella vuoroparilla Sami Partanen kotiutti ajolähdöstä Teemu Nurmion kakkosjatkeen lyönnillä. Ajolähtö pysyi pitkään päällä, mutta lisäjuoksuja ei syntynyt. Tasoittavalla vuorolla Kitee muodosti yhden palon ajolähdön, mutta purkaminen jäi tehottomaksi.

Neljännellä vuoroparilla IPV ei onnistunut lisäämään johtoaan, vaikka kärki jatkoikin vahvoja otteitaan. Myös Kiteen kärki oli vahva ja muodosti palottoman ajolähdön. Elmeri Purmonen haavoittui kotiin Hannes Pekkisen lyönnistä. Jesse Eskelinen toi sen jälkeen kavennusjuoksun Valentin Ikosen lyönnillä. Tilanteessa IPV keskittyi ottamaan välipaloa kakkoselta ja antoi Eskelisen edetä. Lisäjuoksuja ei syntynyt ja IPV otti tärkeän pisteen ensimmäiseltä jaksolta.

2. jakso

Kiteen ensimmäinen sisävuoro oli tehoton. IPV:n sisävuoro oli vastakohta. Kärki muodosti jälleen ajolähdön. Ensin Juho Toivola pomputti Teemu Nurmion kotiin ja Sami Partanen löi pallon kahdesti kolmoskopparin eteen, joiden ansiosta Juuso Lattu ja Joona Sikiö toivat tilanteeksi 3-0.

Toisella vuoroparilla Ville Liukku löi kavennuksen kahden palon tilanteessa. Samalla lyöntivuorolla hän löi kuitenkin viimeisellä laittoman lyönnin ja seurasi vuoronvaihto. IPV:n tasoittava vuoro oli ensimmäistä kertaa ottelussa huono ja hyvin onnistunut kärkikaksikko Teemu Nurmio ja Juuso Lattu paloivat etupesille. Myös kakkoskärki Ville Hämäläinen paloi kakkospesälle ja vuoro päättyi.

Kitee oli kolmannella sisävuorollaan heikko. Tasoittavalla IPV teki tärkeät juoksut kärjen muodostamasta ajolähdöstä. Ensin Juhani Myyryläinen avusti hieman vanhaa seuraansa pomputtamalla palloa räpylässä, eikä ehtinyt polttaa kotiin Teemu Nurmiota. Vaan otti palon Juuso Latusta kolmospesälle. Sami Partanen kotiutti vielä välilyönnillä. hyvän ulkovuoron pelanneen Tuomas Jussilan.

Kitee sai viimeisellä rynnistyksellä takaiskun, kun Jesse Eskelinen loukkasi itseään edetessään ykköspesälle. Hannes Pekkinen kavensi tilanteen vielä kotiuttamalla Elmeri Purmosen. Kun Sami

Mikkolanaho ei viimeisenä lyöjänä onnistunut tekemään lisäjuoksuja vei IPV kolme pistettä ja vankisti pudotuspelipaikkaansa.

-Panokset olivat kovat, mutta se näkyi positiivisena meidän otteessa. Molemmilla joukkueilla on huippukärjet. Meillä kotiuttajat Toivola ja Partanen olivat kaverin kotiuttajia parempia ja siinä tuli se ero. Niin kuin viimeksi sanoin ollaan oltu syvällä suossa ja noustu sieltä. Vielä on kuitenkin matkaa, että peli kerrallaan mennään. Ei riitä vielä tämä, että pisteitä tarvitaan ainakin. Pelinjohtaja Jyrki Valle kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com