Superpesis


Runkosarjan viimeinen vierasottelu Joensuussa


IPV:n pudotuspelipaikan taistelu jatkuu sunnuntaina 30.8. vierasottelulla Joensuun Mailaa vastaan

IPV ja Joensuu ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kauden avausottelussa Joensuussa IPV vei voiton kotiutulyöntikilpailun jälkeen ja 4.8. Joensuu haki Imatralta puhtaan kolmen pisteen voiton.

Joensuu on voittanut kahdella edellisellä kaudella Suomen mestaruuden ja on suurimpia suosikkeja tänäkin vuonna. Se tarvitsee enää pisteen runkosarjan voiton varmistamiseen. IPV on Kiteen kanssa ainoa joukkue joka on kauden aikana onnistunut voittamaan Joensuun. Joukkueelta löytyy useampi ratkaisukykyinen pelaaja.

Molemmilla joukkueilla lautasen äärellä on debytoineet tällä kaudella serkukset Rasmus ja Seeti Surakka. On todennäköistä, että serkusten välinen kamppailu tullaan näkemään runkosarjan kahden viimeisen ottelun aikana.

IPV on parantanut viime aikoina paljon peliä ja alla on kaksi kolmeen pisteen voittoa. Kärjen tekeminen oli torstaina upeaa.

Jokaisella joukkueella on jäljellä kaksi ottelua. IPV on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kahdeksan 27 pisteellä. Pattijoen Urheilijat ovat pisteen päässä, sillä on allaan puhdas voitto Kempeleen Kiristä joka on sarjataulukon 10. 23 pisteellä. Tuon ottelun jälkeen Kempeleen mahdollisuudet jäivät lähinnä teoreettisiksi, kuten myös 11. sijaa 22 pisteellä pitävän Koskenkorvan Urheilijoiden mahdollisuudet ovat jääneet. Myös sijalla 7. olevan Seinäjoen JymyJussien otteet ovat viime aikoina ailahdelleet ja se on IPV:tä kaksi pistettä edellä 29 pisteellä. Seinäjoella on edessään myös vaikeat ottelut, kun runkosarja päättyy Sotkamon Jymyä ja Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Hyvinkään Tahko on sijalla 6. 30 pisteellä, mutta heidän pudotuspelipaikka alkaa olla jo varma.

Viimeinen pudotuspelipaikka on kuitenkin lähtökohtaisesti IPV:n ja Pattijoen välinen taisto. Pattijoen viimeiset ottelut ovat Kiteen Palloa ja Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Pudotuspelipaikka on kuitenkin IPV:n omissa käsissä. Kuten pelinjohtaja Jyrki Valle on viimeisissä lehdistötilaisuuksissa todennut. Ollaan oltu suossa ja kivuttu ylöspäin, mutta vielä on matkaa kuiville.

Ottelu alkaa sunnuntaina Joensuun Kerubi Stadionilla kello 16 ja ottelu on katsottavissa Ruudusta.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com