Superpesis


IPV nousi viimeisellä vuoroparilla voittoon hallikauden avauksessa


IPV avasi hallikauden voitolla Haminan Palloilijoista lukemin 1-0 (2-2, 3-2)

Kentällemeno oli molemmilla joukkueilla takkuista. Ensimmäisellä vuoroparilla kukaan ei päässyt Haminan pelaajista kentälle. IPV sai omalla sisävuorollaan juoksutilin auki Eino Puustisen saadessa pallon kakkosrajasta läpi kotiuttaen Juho Keinäsen.

Hamina sai toisella vuoroparilla kakkoskärjestä tilannetta aikaiseksi. Sisävuoro venyi pitkäksi Kimmo Lukkarin kotiuttaessa viimeisenä lyöjänä Roope Koskelaisen ja Juha Toikan. IPV:n muodosti tasoittavalla vuorolla ajolähdön, mutta tilanteet kuihtuivat paloihin kotiin. Viimeisillä sisävuoroilla Haminan ongelma oli kolmospesälle vaihtaminen. IPV sai kolmannella vuoroparilla pelin tasoihin, kun Juho Toivola löi pallon läpi kolmospesän päältä ja Miitri Pesonen ehti kotiin.

Viimeisellä vuoroparilla IPV sai palottoman ajolähdön ja käytti aikalisänsä. Tilanne kuitenkin kuivui, kun Aleksanteri Haukka irtosi kolmospesältä ja tilannetta purkanut Juho Toivola löi viimeisellä laittoman. Jakso päättyi Eino Puustisen palaessa kolmospesälle.

Toiselle jaksolle joukkueet teki lyöntijärjestyksiin pieniä muutoksia. IPV:llä vaihdoi koskivat kakkoskärkeä ja Haminalla Joona Mäkelä ja Teemu Rouhiainen vaihtoivat paikkoja kärjessä. Toisen jakson alkuun Juho Toivola pääsi IPV:ltä yrittämään kotiuttamista kahdesti, mutta molemmat tilanteet päätyivät paloiksi kotiin. Hamina siirtyi omalla sisävuorollaan johtoon, kun Joona Mäkelä karkasi harhaheiton turvin kotiin ja Juha Toikka löi pian kakkoskopparin eteen hyvän lyönnin ja tilanne oli 0-2. Tämän jälkeen toisella jaksolla hyvät tilanteet oli harvassa.

IPV:ltä hyvää ulkopelisuorittamista nähtiin erityisesti Rasmus Surakalta, Eino Puustiselta ja Miitri Pesoselta. Kolmannella vuoroparilla Hamina sai palottoman ajolähdön, mutta Otso Mäkelän kotiutusyritys päätyi paloksi. IPV punnersi viimeisellä vuoroparilla ohi. Ensin Mikko Kosonen sai pallon takaa läpi. Hallipesiksen säännöillä tilanteesta syntyi kaksi juoksua ja Kosonen sai edetä yhden pesävälin kakkospesälle asti. Ratkaisujuoksun löi Tommi Piirainen kakkospuolelle johon Haminan lukkari Matias Hangasmaa antoi avustusta, kun hän ei saanut polttoyritystä kiinni. Hamina ei onnistunut viimeisellä sisävuorolla enää muodostamaan kunnollisia tilanteita ja ottelu päättyi IPV:n voittoon.

Aleksanteri Haukka pelasi ensimmäisen pelinsä Reds-paidassa ja pääsi pelaamaan pitkän tauon jälkeen

-Ensimmäinen peli IPV:ssä tuntui tosi hyvältä. Rento meininki ja luottavainen ympäristö, niin oli mukava pelata. Muutenkin kun on itse pelannut viimeksi yhdeksän kuukautta sitten, niin oli aika paljon intoa ja teki tosi hyvää pelata.

-Oli hyvä peli kaikkiaan. Ulkopeli toimi tosi hyvin, mutta sisäpelissä näkyi että pelataan ensimmäisiä hallipelejä molemmin puolin. Oli sen verran nahusta ja tuloskin kertoo kun ei paljon juoksuilla juhlittu.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com