Superpesis


Hyvinkää vahvempi sunnuntaina


IPV:n halliviikonloppu jatkui sunnuntaina tappiolla Hyvinkään Tahkoa vastaan lukemin 0-2 (2-6, 0-2)

IPV sai ensimmäisellä vuoroparilla muodostettua palottoman ajolähdön, mutta tilanne kuivui Tommi Piiraisen viimeiseen laittomaan ja Veeti Lankisen irtoamiseen kolmospesältä.

Tasoittavalla Juha Korhonen sai viimeisenä lyöjänä kotiutettua Luka Raesmaan. Toisella vuoroparilla IPV:n tilanteiden rakentelu tyssäsi kahteen paloon kolmospesälle. Tasoittavalla vuorolla Riku Hokkasen kakkospuolen läpilyönti avasi hyvin peliä ja Juha Korhonen sai lyötyä ajolähdöstä Hyvinkään kolmannen juoksun.

Kolmannella vuoroparilla IPV alkoi saamaan takaa-ajoa aikaan, kun Tommi Piirainen ja Juho Toivola onnistuivat lyömään molemmat yhden juoksun. Hyvinkää oli kuitenkin tasoittavalla vahva ja Juha Korhonen sekä Santtu Patova onnistuivat kasvattamaan ajolähdöstä johtoa ja Kalle-Tapio Huusko viimeisteli pitkällä sisävuorolla johdon vielä 2-6 eikä IPV enää viimeisellä sisävuorolla onnistunut saamaan takaa-ajoa aikaan. IPV:llä pomppi pallo paljon räpylässä jakson aikana.

Toisen jakson alkuun Hyvinkään ensimmäinen sisävuoro kuihtui pitkälti lukkari Joona Sikiön ottaessa vaihtonäpyn kiinni palon arvoisesti. Ulkopeli oli hieman parempaa verrattuna ensimmäiseen jaksoon. IPV sai omalla sisävuorolla palottoman ajolähdön, mutta Tommi Piirainen ei onnistunut purkamaan tilannetta ja löi viimeisellä laittoman.

Viimeisillä vuoropareilla Hyvinkää oli selkeästi vahvempi. Se sai kolmannella vuoroparilla harhaheiton turvin takatilanteen ja tilanteesta seuranneesta ajolähdöstä IPV:n nuori koppari Lauri Yrjölä otti hienon palon Juha Korhosen välilyönnistä. IPV:n nuoriso-osasto oli muutenkin vahva koko pelin ajan. Esimerkiksi Veeti Lankiselta nähtiin todella hyvää kentällemenoa etenijäjokerina. Santtu Patova ja Kalle-Tapio Huusko onnistuivat kuitenkin kolmannella vuoroparilla lyömään jaksovoittoon tarvittavat juoksut. Hyvinkää sai vielä viimeiselläkin sisävuorolla muodostettua ajolähdön, mutta Sasu Iivarinen esti tällä kertaa Juha Korhosen kotiutusyrityksen. Jakson aikana nähty enempää juoksuja.

Sasu Iivarinen pelasi ensimmäiset ottelunsa IPV:n paidassa ja erityisesti ulkopelissä näytti hyviä otteita.

-IPV:ssä homma lähtenyt hyvin pyörimään. Joukkue ottanut hyvin vastaan ja olen tykännyt Imatrasta paikkana.

-Viikonloppu kokonaisuutena plusmerkkinen, tuli hyvin onnistumisia niin sisällä, kuin ulkona.

-Tänään kuitenkaan jalka ei liikkunut ulkopelissä samalla lailla, kuin eilen ja oli muutenkin väsyneen oloista. Hyvinkäällä toimi ulkopeli hyvin ja meillä oli sisällä liikaa merkkivirheitä.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com