Superpesis


Kitee parempi halliottelussa


IPV ja Kiteen Pallo kohtasivat lauantaina 13.3.2021 halliottelussa Ukonniemi-areenalla

Ottelu päättyi Kiteen voittoon supervuoron jälkeen lukemin 1-2 (3-2, 0-4, 0-1). Ottelun jälkeen pelattiin vielä kotiutuslyöntikilpailu, jossa Kitee oli toisen kierroksen jälkeen parempi lukemin 1-2.

Kitee sai ensimmäisellä vuoroparilla juoksuhanat auki kahden palon tilanteessa Sami Partasen ja Sami Mikkolanahon toimesta. Tasoittavalla Valentin Ikonen sai tuhottua IPV:n kärjen hienolla kopilla. Yhdeksikkönä pelannut Eino Puustinen sai kuitenkin kakkospussin lyönnillä kotiutettua kakkoskärjen Aleksanteri Haukan. Toisella vuoroparilla Kiteen yhden palon ajolähtö kuihtui kahteen paloon kotiin. IPV sai palottomasta ajolähdöstä pelin tasoihin Mikko Kososen lyönnistä keskelle kenttää juoksun tuojana Miitri Pesonen. Kiteen kärki epäonnistui viimeisissä vuoroparissa ja kunnollisia tilanteita ei nähty. Jakso ratkesi neljännellä vuoroparilla Mikko Kososen saadessa pallon takaa läpi ja Ville Pietinen toi ratkaisevan juoksun.

Toisella jaksolla IPV:n sisäpeli oli todella nihkeää ja vastaavasti Kitee alkoi saamaan omaa peliä auki. Heti ensimmäisessä vuoroparissa Ikonen, Partanen ja Mikkolanaho veivät vierailijat jo 0-3 johtoon. Toisella vuoroparilla Partanen jatkoi välilyönnillään vanhan seuransa kurittamista, juoksun tuojana Hannes Pekkinen. IPV sai kolmannella vuoroparilla palottoman ajolähdön, mutta Juho Toivolan purkuyritys päätyi viimeisellä lyönnillä laittomaksi ja myöhemmin IPV:lle tuli vielä kaksi paloa kotiin. Jakso päättyi lopulta Kiteen 0-4 voittoon.

Supervuorolla IPV:n yhden palon ajolähtö kuihtui kopista kentän tyhjenemiseen. Kitee vei varsinaisen ottelun nimiinsä, kun Mikkolanaho onnistui välilyönnissä palottomassa ajolähdössä.

Ottelun päätteeksi pelattiin vielä kotiutuslyöntikilpailu. Ensimmäinen kierros oli juoksuton, mutta toisen kierroksen Kitee vei nimiinsä 1-2. Kiteeltä onnistui parit lyöjänä Sami Partanen tuojana Juuso Lattu sekä lyöjä Valentin Ikonen tuoja Jesse Eskelinen. IPV:ltä onnistui pari lyöjä Mikko Kosonen tuoja Ville Pietinen.

IPV:ltä suurimpia onnistujia oli kaksi juoksua ottelussa lyönyt ja kotiutuslyöntikisassa IPV:n ainoan juoksun lyönyt Mikko Kosonen.

- Tänään oli vähän kaksijakoinen peli. Ensimmäinen jakso oli pääasiassa hyvää tekemistä ja pystyttiin pelaamaan ulkona ja sisällä hyvää pesistä, sekä nousemaan tappiotilanteesta voittoon. Toisella jaksolla pelattiin heti alkuun huono sisävuoro Kitee löi omalla vuorollaan kolme juoksua hyvillä lyönneillä. Meidän peli vähän lopahti siihen, eikä saatu aloitettua kunnon kiriä missään vaiheessa. Itsellä osui tänään hyvin keppiin ja oli oikein mukava pelata.

- Nyt ensi kesään lähdetään monien mielestä vähän haastajan asemasta, mutta se sopii varmasti meille. Ollaan kehitetty paljon asioita pala palalta ja ollaan hiottu paljon ulkopeliä. Paljon on vielä tekemistä ja kehitettävää, mutta se on hyvä asia ja motivoi tekemään asioita entistä paremmin kohti kesää!

- Oma talvikausi on sujunut hyvin. Ensinnäkin olen pysynyt terveenä ja saanut sitä kautta treenattua kovaa. Päivät on käytännössä pyörinyt treenien ympärillä ja sopivissa väleissä sitten hoitanut koulujututkin kunnialla

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com