Superpesis


IPV-HP 15.5. ennakko


Paikallisvastustaja Hamina tulee Ukonniemeen

Ykköspesisaikojen kiivas vastustaja Haminan Palloilijat palasi kahden vuoden tauon jälkeen Superpesikseen.

Haminan runko on pysynyt useamman kauden aikana samanlaisena, vaikka muutama seurauskollinen pelaaja onkin pelannut välillä muualla tai pitänyt taukoa. Näitä runkopelaajia on Jani Ahonen, Otso Mäkelä, Joona Mäkelä, Henri Heikkilä, Juha Toikka, Matias Hangasmaa ja Juha Leskinen. IPV:n kasvatti Nino Muuruvirta pelaa toista kauttaan Haminassa ja muutamalla muullakin HP:n pelaajalla on IPV-taustaa.

Uusia pelaajia joukkueessa on viime kauden maakuntasarjaa pelannut lyöjäjokeri Kimmo Lukkari, Hyvinkäältä siirtynyt etenijä ja koppari Teemu Rouhiainen, Suomensarjaa Jyväskylän Lohessa viime kauden pelannut Ville Kotro, Kouvolan Pallonlyöjissä ja Lahden Mailaveikoissa viime kaudella pelannut Roope Koskelainen ja Kouvolasta kasvattajaseuraansa palannut Sasu Toikka.

Ensimmäisessä ulkona pelatussa harjoitusottelussa 1.5. HP kaatoi Kouvolan Pallonlyöjät supervuoroparin jälkeen 2-1.

IPV ja HP kohtasivat hallikaudella 20. helmikuuta, jossa Redsit oli parempi lukemin 1-0.

Myös IPV aloitti ulkopelikautensa KPL:lää vastaan keskiviikkona. KPL vei ottelun nimiinsä 2-0. IPV:n sisäpelin aukeamiseen meni pari sisävuoroa. Lopulta tilanteidenrakentelu alkoi vähän parantua. Tommi Piirainen oli kuitenkin ainut kotiuttamisessa onnistunut pelaaja. Ulkopelissä nähtiin muutama räpylävirhe, mutta myös hyviä ulkopelisuorituksia. Tästä ottelusta IPV:n kokoonpanosta olivat poissa Aleksanteri Haukka ja Mikko Kosonen.

IPV:n pelinjohtajan Jukka Mäkisen kommentit

-HP taistelee meidän kanssa samoista sijoista. Varmasti hyvin tasaväkistä taistoa on luvassa. Jatketaa taas uusilla jutuilla ja viedään peliä eteenpäin.

-Ollaan treenattu ulkona kuukauden ajan ja menty samoilla teemoilla, kuin talvellakin. Käytännössä hiottu ulkopeliä kuntoon ja sen kautta mennään myös tämä viikko. Samalla ollaan nähty miten pelaajat ja joukkue istuu pelityyliin.

-Tällä hetkellä huominen kokoonpano on täysin auki. Pieniä vammoja tuli taas ja katsotaan illalla millainen rosteri saadaan kasaan

-KPL peli oli ensimmäinen matsi ulkona ja siihen nähden pelattiin ihan mallikkaasti! Paljon jäin parannettavaa mutta pelistä löytyi paljon hyviä asioita.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com