Superpesis

IPV tiukkaan voittoon HP:sta

IPV kaatoi lauantaina harjoitusottelussa Haminan Palloilijat lukemin 1-0 (4-2, 2-2).

IPV kaatoi lauantaina 15.5. kevään ensimmäisessä Ukonniemellä pelatussa harjoitusottelussa Haminan Palloilijat lukemin 1-0 (4-2, 2-2). Ottelu oli suhteellisen tasainen. IPV:n tilanteiden rakentelu oli parempaa, mutta ottelun aikana nähtiin muutamia virheitä.

HP sai ulkokentän avustamana ottelun avausjuoksun ensimmäisellä vuoroparilla, kun etutilanteen vaihtoyritys lipsahti harhaheitoksi kolmospesältä ja Teemu Rouhiainen ehti juoksemaan kotiin. HP sai vielä kahdesti ajolähdön, mutta ei onnistunut juoksunteossa. Tasoittavalla vuorolla IPV sai palottoman ajolähdön. Juho Toivola epäonnistui ensiksi tilanteen purkamisessa, mutta Juho Keinänen onnistui kotiuttamaan Miitri Pesosen matalalla lyönnillä.

Toisella vuoroparilla IPV esitti hienon ulkovuoron ja tasoittavalla vuorolla Tommi Piirainen vei IPV:n 2-1 johtoon kotiuttamalla Miitri Pesosen.

Kolmannella vuoroparilla HP epäonnistui yhden palon ajolähdöstä ja vuoropari kuivui kahteen paloon kotipesään. Tasoittavalla vuorolla IPV pääsi jälleen lisäämään johtoaan. Ensin pallo pomppi HP:n räpylässä, jonka turvin Sikiö pääsi tuomaan illan toisen juoksunsa. Eino Puustinen lisäsi vielä johtoa lyömällä takatilanteessa pallon keskelle kenttään kotiuttaen Konsta Hyötyläisen.

Neljännessä vuoroparissa takaa-ajajana olleella HP:lla oli useampi paloton ajolähtö. Kimmo Lukkari sai lyötyä 4-2 kavennuksen kotiuttamalla Jani Ahosen. Lisäjuoksuja ei nähty ja ensimmäinen jakso meni IPV:n nimiin.

Toiselle jaksolle IPV teki keskiviikolta tutun vaihdon. Ville Pietinen siirtyi jokeriksi ja Joona Sikiö numerolle kaksi ja kakkospolttajaksi.

Tommi Piirainen jatkoi ensimmäisellä vuoroparilla vahvoja otteitaan ja kotiutti Miitri Pesosen. Tasoittavalla vuorolla nähtiin ottelun mielenkiintoisin tilanne, kun Kimmo Lukkarin keskelle kenttää tuomittiin ensiksi tiukan pesäkilvan päätteeksi paloksi. Tilannetta kuitenkin katsottiin uudestaan ja lopulta se tuomittiin juoksuksi.

Toisella vuoroparilla IPV:n ajolähdöt epäonnistuivat eikä HP:kaan saanut ihmeellisempiä tilanteita omalla sisävuorollaan.

Kolmannella vuoroparilla IPV:llä oli päällä pitkään ajolähtö. Ensin Joona Sikiö paloi kotiin, mutta Piirainen lisäsi lyötyjen saldoa kotiuttamalla Konsta Hyötyläisen kakkosjatkeen lyönnillä. Tasoittavalla vuorolla HP sai pelin tasoihin Otso Mäkelän kotiuttaessa Joona Mäkelän kolmospuolen lyönnillä.

Neljännellä vuoroparilla molemmilla joukkueilla oli avaimet ratkaista jakso nimiinsä. IPV käytti aikalisäänsä, mutta Piiraisen kotiutusyritykset päätyivät kahteen paloon kotipesään. Tasoittavalla HP sai kahden palon ajolähtötilanteen. Ottelu ratkesi IPV:lle Teemu Rouhiaisen palaessa kotiin.

Harjoitusottelut jatkuu ensi la. 22.5.2021 klo 13.00, jolloin vastaan asettuu Siilinjärven Pesis Ukonniemi-Stadionilla.