Superpesis


Viimeisestä harjoitusottelusta tasapeli Siilinjärvellä


IPV kohtasi harjoituskauden viimeisessä ottelussa Siilinjärven Pesiksen perjantaina 28.5.2021

Ottelu päättyi tasalukemiin 1-1 (2-0, 5-7). Ottelun päätteeksi ei pelattu supervuoroparia tai kotiutuslyöntikilpailua. IPV:n Superpesiskausi alkaa tulevana torstaina 3.6. vierasottelulla Koskenkorvan Urheilijoita vastaan.

SiiPe oli ottelun alussa selvästi parempi tilanteiden rakentelussa. Juoksutili aukesi, kun Sebastian Lahti kerkesi kotiin kolmospesältä lipsahtaneesta harhaheitosta. Tasoittavalla IPV:n kärjen eteneminen tyssäsi Ville Veittikosken tekemään hyvään paloon kolmospesälle ja koppiin. IPV pääsi vielä sisävuoron loppuun yrittämään kotiuttamista, mutta Konsta Hyötyläinen paloi kotiin.

Toisella vuoroparilla Mikko Hakomäki sai pallon hienosti läpi kakkosluukusta. Ville Pietinen sai kuitenkin pallon kiinni ja tilanteesta syntyi paloton ajolähtö. SiiPe ei kuitenkaan onnistunut lisäämään juoksutiliä. Tasoittavalla IPV:n nihkeä sisäpeli jatkui. Tommi Piirainen yritti viimeisenä lyöjänä kotiuttaa Aleksanteri Haukkaa, mutta tilanteesta syntyi palo kotiin.

Kolmannella vuoroparilla SiiPe sai muodostettua kahdesti ajolähdön, mutta IPV:n ulkokenttä sai kopeilla pidettyä tilanteen yhdessä juoksussa. IPV:n oma sisävuoro epäonnistui ja eteneminen jäi etupesille.

SiiPe jatkoi viimeisessä vuoroparissa hyvää tilanteidenrakentelua ja Eemeli Paldanius vei kotijoukkueen 2-0 johtoon. IPV sai tasoittavalla aikaan yhden palon ajolähdön, mutta jakso päättyi kahteen paloon mailan varressa.

Toisella jaksolla IPV:n kärki alkoi onnistua paremmin. Myös juoksutili aukesi Juho Toivolan kolmosrajan leikkurilla. SiiPe kuitenkin tasoitti pelin omalla sisävuorolla, kun Sebastian Lahti ehti niukasti kotiin Samu Vainikaisen lyönnistä.

Toinen vuoropari oli todellista juoksujuhlaa ja taululla komeili 4-6 lukemat. IPV:ltä mailan varressa onnistuivat Mikko Kosonen, Juho Toivola kahdesti, Konsta Hyötyläinen ja Tommi Piirainen.

IPV jatkoi hyvää tilanteidenrakentelua läpi jakson. Neljännellä sisävuorolla Tommi Piirainen löi tärkeän lisäjuoksun kotiuttamalla Ville Pietisen välilyönnillä. SiiPe rakensi viimeisellä sisävuorolla vielä hyvin tilanteita ja sai kavennusjuoksun, kun Sebastian Lahti hyödynsi kolmospesällä IPV:n ulkokentän haparoinnin. Jakso ratkesi, kun Jiri Pippolan kotiutusyritys päätyi paloon kotipesään kahden palon ajolähtötilanteessa.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com