Superpesis


Superpesiskausi käyntiin Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana


IPV avaa sarjakautensa torstaina vierasottelulla Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Ottelu alkaa kello 18 ja on katsottavissa Ruudusta

Joukkueet eivät kohdanneet kaudella 2020 supistetun otteluohjelman vuoksi. Kaudella 2019 voitot menivät tasan 1-1.

Koskenkorvan Urheilijat

Koskenkorvan menestyminen on ollut viime kausina laskusuhdanteinen. Pari vuotta sitten se kuului sarjan keskikastin joukkueisiin, mutta kahtena edellisenä kautena sijoitus on ollut 11. Tulevallakaan kaudella joukkuetta ei ole ennakoitu korkealle. Joukkueen runko pysyy suhteellisen samana viime kauteen nähden. Patrik Wahlsten jätti ison aukon täytettäväksi kotiuttajana jota Kankaanpään Mailasta saapuva Petteri Kortelainen ja joukkueeseen palaava kaikkien aikojen kotiuttaja Jere Dahlström tulevat täyttämään. Myös koppari Veli-Pekka Yli-Hirvelän siirtyminen Vimpelin Vetoon jätti ison aukon takakentälle. Vastaavasti etukentällä pelaava Aleksi Rantala siirtyi Vimpelistä Koskenkorvan riveihin. Rantalalla on kuitenkin alla vasta muutamia pelejä Superpesiksessä.

Mielenkiintoisia jatkajia joukkueessa on Aku Kettunen, Otto Kauppinen, Ville-Veikko Olli ja Petrus Puputti. Juho Hakomäki kuuluu sarjan lukkareiden parhaimmistoon. Joukkueen pelinjohtajana jatkaa Mikko Vainionpää.

IPV

Edellisinä kausina IPV on jäänyt niukasti rannalle pudotuspeleistä. Teemu Nurmion, Tuomas Jussilan, Juuso Latun ja Sami Partasen lähdöt jättivät täksi kaudeksi isot saappaat täytettäviksi. Viime kaudella hyvin pelanneelta Juho Toivolalta voidaan odottaa paljon kotiuttajana. Myös tulitukea on luvassa, kun Siilinjärven Pesiksestä siirtynyt Tommi Piirainen osoitti harjoituskaudella ratkaisukykynsä ja myös IPV:n oma kasvatti Mikko Kososelta voidaan odottaa onnistumisia kotiuttajana. Konsta Hyötyläisellä oli vaikeampi kesä viime kaudella, mutta 2019 kausi osoitti hänen arvokkuutensa. Uusista hankinnoista erityisesti myös Ville Pietinen ja Juho Keinänen antoi hyviä näyttöjä harjoituskaudella.

Kärkieteneminen on ollut Miitri Pesosen ja Joona Sikiön vastuulla. Pesonen on alkanut näyttää myös erityisen paljon lupaavia näyttöjä etukentällä. Sikiö jätti lukkarin roolin sivuun ja toimi jokerina sekä polttajana harjoituskaudella.

Maanantaina IPV tiedotti lukkari Taneli Lassilan vuokrasopimuksesta lupaavan lukkarin Rasmus Surakan varusmiespalveluksen ajaksi. Lassilan vuokra ei kuitenkaan lopulta onnistunut. Surakka tullaan näkemään torstain ottelussa lautasella, muuten kokoonpano oli keskiviikkoiltana vielä auki.

Myös Lauri Yrjölä pääsi try outin jälkeen sopimukseen IPV:n kanssa. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen näkee hänen tuovan leveyttä joukkueeseen.

Mäkinen toimi viime kauden loppupuolella IPV:n kakkospelinjohtajana ja nousi täksi kaudeksi pelinjohtajaksi.

“Mielenkiinnolla kohti alkavaa kautta. Koskenkorva on kova vastus ja hyvä kotijoukkue tulee kova vääntö ja mielenkiintoinen peli.” Mäkinen kommentoi avausottelua.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com