Superpesis


Täydet pisteet sarja-avauksesta!


IPV avasi Superpesiskautensa 2021 ottamalla kolmen pisteen voiton

IPV avasi Superpesiskautensa 2021 ottamalla kolmen pisteen voiton vierasottelussa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan lukemin 0-2 (6-7, 3-9).

Koskenkorvan tilanteidenrakentelu oli ensimmäisessä sisävuorossa hyvää ja Jere Dahlström pääsi viemään kotijoukkueen 1-0 johtoon kärjen muodostamasta ajolähdöstä. IPV:n sisävuoro alkoi heikosti, kun samalla lyöntivuorolla etutilanteessa Juho Hakomäki otti kärpäsen kakkosella kärkkyneestä Miitri Pesosesta ja Ville Pietinen paloi perään vaihtoyrityksestä. Juho Keinänen pääsi vielä kolmospesälle, mutta Tommi Piiraisen kotiutusyritys viimeisenä lyöjänä kantautui kopiksi ja Keinänen haavoittui.

Toisella vuoroparilla IPV:n kärki sai rakennettua palottoman ajolähdön, mutta purkaminen epäonnistui. Miitri Pesonen ja Ville Pietinen paloivat kotiin sekä Eino Puustinen kolmospesälle.

Koskenkorva koki kolmannella vuoroparilla pahan takaiskun, kun Aleksi Rantala loukkaantui ja Petteri Kortelainen otti hänen paikkansa ulkokentällä. IPV järjesti tällä vuoroparilla juoksujuhlat ja taululla komeilivat 1-6 lukemat. Koskenkorvan ulkokenttä hieman avusti juoksuissa. Esimerkiksi yksi juoksu syntyi harhaheitosta. IPV:n juoksut löivät Konsta Hyötyläinen, Juho Toivola, Tommi Piirainen ja Ville Pietinen. Juoksujen tuojina olivat Joona Sikiö, Juho Keinänen, Konsta Hyötyläinen, Aleksanteri Haukka, Juho Toivola ja Rasmus Surakka.

Neljännellä vuoroparilla Koskenkorva palasi kuitenkin mukaan. Aluksi Petteri Kortelainen puhkaisi kakkospuolen kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti. Koskenkorva oli aikaisemmin tähdännyt IPV:n kakkospuolta. Juho Hakomäki ja Jere Dahlström lisäsivät kotijoukkueen juoksutiliä ja jakso oli tasan 6-6. Tasoittavalla vuorolla Juho Toivola yritti etutilanteessa puhkaista kolmosrajaa, mutta Koskenkorvan ulkokenttä sai katkaistua pallon etenemisen ja tilanteesta syntyi takatilanne. Seuraavalla lyönnillä Joona Sikiö kerkesi hieman ulkokentän avustamana kotiin ja jakso ratkesi IPV:n hyväksi.

Toisen jakson alkuun Joona Sikiö löi pallon läpi tyhjään kenttään ja kerkesi etenemään kakkospesälle. Myöhemmin Sikiö toi IPV:n johtojuoksun Juho Toivolan lyönnistä ajolähdöstä. Tasoittavalla vuorolla Koskenkorva tasoitti tilanteeksi 1-1 Jere Dahlströmin saumalyönnillä.

Toisella vuoroparilla Tommi Piirainen purki viimeisenä lyöjänä takatilannetta ja kotiutti Eino Puustisen ja Juho Keinäsen. Koskenkorva pelasi pitkää tasoittavaa sisävuoroa ja sai jakson tasoihin Jaakko Erkkilän ja Petteri Kortelaisen lyönneillä.

Kolmas sisävuoro oli toisellakin jaksolla IPV:ltä vahva. Juho Toivola löi alkuun kakkosjatkeelta pallon läpi kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti juoksujen tuojina Joona Sikiö ja Eino Puustinen. Hetkeä myöhemmin Tommi Piirainen löi pallon läpi toisen kerran illan aikana. Tällä kertaa kahden tavallisen juoksun arvoisesti. Juoksujen tuojina Juho Toivola ja Mikko Kosonen. Sasu Iivarinen kotiutti vielä Piiraisen välilyönnillä. Tasoittavalla vuorolla Koskenkorvalla oli ajolähtö päällä, mutta Jere Dahlströmin näpäytysyritys päätyi paloksi kotiin.

Konsta Hyötyläinen sai neljännellä vuoroparilla pallon läpi kahden palon ykköstilanteessa. Juho Keinänen olisi ehtinyt kotiin, mutta juoksua ei hyväksytty koska Hyötyläinen kerettiin polttamaan kolmospesälle. Koskenkorva yritti vielä rakentaa tilannetta, mutta sisävuoro päättyi paloihin takapesille.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com