Superpesis


IPV kohtaa Tahkon kotiavauksessa


IPV kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Hyvinkään Tahkon

Ottelu alkaa Ukonniemen Stadionilla torstaina 10.kesäkuuta kello 18. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ottelu piti pelata Hyvinkäällä, mutta siirrettiin Imatralle Uudenmaan koronarajoitusten vuoksi.

Kohtaamiset kaudella 2020

16.7.2020 IPV-Tahko 2-0 (12-2, 4-1)

13.8.2020 Tahko-IPV 2-0 (8-5, 5-1)

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet viime kausilla tasaisia ja viihdyttäviä. Esimerkiksi edellisessä Superpesiskamppailussa Pihkalassa Juha Korhosen kunnari käänsi ensimmäisen jakson Tahkon nimiin.

Joukkueet kohtasivat hallikaudella Ukonniemi-areenalla 21.2.2021, jossa Tahko oli parempi lukemin 0-2 (2-6, 0-2)

Lähtökohdat Hyvinkään Tahko

Tahko on pelannut kaksi ottelua ja on sarjataulukon yhdeksännellä sijalla kahdella pisteellä. Perjantaina se kaatui Tampereella Manse PP:lle 2-0 ja tiistaina se kaatoi Joensuussa JoMan lukemin 1-2.

Tahko on noussut viime kausina hyväksi haastajaksi, muttei ole aivan päässyt vielä kärkijoukkueiden tasolle. Joukkueella löytyy muutamia hyviä nuoria pelaajia esimerkiksi Patrik Vartama. Teemu Nikkanen on ollut joukkueen kantavia voimia jo useita vuosia. 40-vuotias Juha Korhonen on legenda niin Tahkossa, kuin Superpesiksessäkin. Pian 600 ottelun rajan rikkova lyöjäjokeri on kärkinimiä kaikkien aikojen tehotilastoissa, otteluissa, kärkilyönneissä ja lyödyissä juoksuissa.

Täksi kaudeksi IPV:n ja Tahkon kohdalla nähtiin samankaltainen yhtälö, kun nuoret lukkarit syrjäyttivät edeltäjänsä. Tahkon kohdalla Petteri Alanen siirtyi Manse PP:stä Hyvinkäälle ja Kalle-Tapio Huusko sai siirtyä kakkosvahdiksi. Huusko esitti kuitenkin tiistain ottelussa hyvän pelin mailan varressa. Hän löi lukemat 2+4 ja toi lisäksi myös kaksi juoksua.

Muuten Tahkon runko pysyi suhteellisen samana. Viime kauden alla pelinjohtajaksi palannut Miika Rantatorikka jatkaa viuhkassa myös tänä kesänä. Viime kauden joukkueesta on poissa Kankaanpään Mailaan siirtynyt Lauri Vierimaa ja Haminan Palloilijoihin siirtynyt Teemu Rouhiainen. Myös IPV:hen siirtynyt Aleksanteri Haukka on Tahkon kasvatti ja kuului viime kaudella hyvinkääläisten joukkueeseen. Alasen lisäksi Tahkoon siirtyi imatralaisille kahdella edellisellä kaudella tuttu nopea etenijä ja koppari Teemu Nurmio.

Lähtökohdat IPV

IPV avasi kautensa viime torstaina vierasottelulla Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Hieman nihkeän alun jälkeen juoksuhanat aukesivat kunnolla ja kentällä nähtiin useita onnistumisia ja tärkeät kolme pistettä matkasivat Imatralle.

IPV on sarjataulukon viidennellä sijalla kolmella pisteellään.

Kotiavaukseen IPV on lähdössä samalla kokoonpanolla, mutta muutamia muutoksia on luvassa lyöntijärjestykseen.

Pelinjohtaja Jukka Mäkisen kommentit

-Koskenkorva peli meni mallikkaasti! Siellä on tunnetusti vaikea kenttä pelata ja kova kotijoukkue, saatiin erittäin tärkeät kolme pistettä!

-Pitkästä aikaa mukava päästä pelaamaan kotiyleisön edessä! Tahko on erittäin kova joukkue ja kova haaste edessä meille!

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com