Superpesis


IPV nousi Piiraisen kunnarilla kolmeen pisteeseen


IPV otti kotiavauksessaan täydet pisteet Hyvinkään Tahkosta lukemin 2-0 (3-0, 8-7)

IPV:n ulkopeli oli ensimmäisellä jaksolla vahvaa ja Tahko ei saanut rakennettua kunnollisia tilanteita. IPV:n oma juoksutili aukesi ensimmäisellä vuoroparilla, kun Joona Sikiö hyödynsi kakkospesältä lipsahtaneen harhaheiton.

Toisella vuoroparilla Ville Pietinen löi pallon kolmosrajasta läpi toisena lyöjänä ja Miitri Pesonen toi ottelun toisen juoksun. Pietinen paloi itse kolmospesälle. Juho Toivola yritti kotiuttaa hyvällä välilyönnillä vielä myöhemmin Aleksanteri Haukan, mutta Teemu Nurmio sai otettua hienon kopin.

Kolmannella vuoroparilla Tahkon kärki sai muodostettua palottoman ajolähdön, mutta kotiuttaminen sakkasi ja kotipesään syntyi kaksi paloa. Tasoittavalla Juho Toivola onnistui kotiuttamaan Miitri Pesosen kumurallaan. IPV:n vahva ulkopeli jatkui viimeiselläkin vuoroparilla ja hyvinkääläiset eivät saaneet juoksuakaan aikaan.

Toisella jaksolla osat muuttuivat. Tahko aloitti räväkästi ensimmäisellä vuoroparilla, kun Teemu Nikkanen löi pallon kolmosluukusta läpi. IPV:n onneksi pallo pomppasi takaisin kentälle ja tilanteesta syntyi kaksi juoksua sekä takatilanne. Santtu Patova lisäsi johdon vielä kolmeen juoksuun näpäyttämällä Kalle-Tapio Huuskon yllätysotolla kotiin.

Toisella vuoroparilla IPV sai muodostettua yhden palon ajolähtötilanteen tästä kuitenkin Ville Pietinen paloi kotiin ja kolmas palo syntyi, kun Petteri Alanen irrotti Juho Keinäsen kolmospesältä väärällä. Tahko jatkoi juoksutehtailua heti sisävuoronsa alkuun, kun Jere Vikström löi kunnarin tyhjään kenttään. Vikström toi vielä tuplajuoksun Santtu Patovan välilyönnistä ja Juha Korhonen lisäsi vielä johtoa kotiuttamalla Teemu Nikkasen.

IPV:n takaa-ajo alkoi kolmannella vuoroparilla. Juho Toivola ja Tommi Piirainen löivät molemmat yhdet juoksut kolmospuolelle kakkoskärjestä syntyneestä ajolähdöstä. Sasu Iivarinen kotiutti vielä Toivolan ja tilanne oli 3-6. Tasoittavalla vuorolla Teemu Nikkanen löi pallon jälleen läpi. Aleksanteri Haukan pelastuksen ansiosta tilanteesta syntyi vain yksi juoksu.

Takaa-ajossa ollut IPV esitti huikean viimeisen sisävuoron. Ensin Juho Toivola kotiutti yhden palon ajolähdöstä Miitri Pesosen. Seuraavana tilannetta purkamaan tullut Tommi Piirainen löi pallon koppareiden välistä läpi kunnarin ja kolmen tavallisen juoksun arvoisesti ja IPV oli yhtäkkiä 8-7 johdossa. Tasoittavan vuoron alkuun Miitri Pesonen otti tärkeän palon Teemu Nurmiosta ykköspesälle ja ottelu ratkesi Tahkon palaessa kahdesti kotipesään.

-Alkupeli lähti henkilökohtaisesti huonosti liikkeelle. Ulkona pelattiin alkuun hyvin ja sillä saatiin tylsytettyä vastustajan sisäpeliä. Toisella jaksolla huono sisävuoro siihen ja sitten kaveri pääsi johtoon, niin se meinasi siinä sitten mennä. Loppu oli sitten yleisöön menevää sanotaanko näin. IPV:n ykköspalkittu Juho Toivola kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Pelinjohtaja Jukka Mäkinen kertoi lehdistötilaisuudessa olleensa äärimmäisen tyytyväinen otteluun. -Huikea peli ja huikea voitto! Sanotaanko näin, että yleisö sai koko rahan edestä katsottavaa oli mahtava nousu toisella jaksolla. Ulkopelin kanssa on tehty paljon töitä, johonkin peli täytyy perustaa ja meillä se on perustettu ulkopeliin. Tuntuu, että se on kestänyt tällä hetkellä ja siihen täytyy vain luottaa.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com