Superpesis


Redsit palaa tositoimiin Raahessa


IPV:n koronatauko on ohi ja kausi jatkuu lauantaina 17.7.2021 Pattijoen Urheilijoiden vieraana

Ottelu alkaa Raahessa kello 17 ja on katsottavissa Ruudusta.

Kohtaamiset kaudella 2020

31.7.2020 PattU-IPV 2-0 (5-4, 2-0)

19.8.2020 IPV-PattU 2-1 (6-1, 1-8, 1-1, 2-1)

 

Lähtökohdat PattU

Lyöjätilaston kärki

Jari Törmänen 1+12=13

Juuso Keski-Koukkari 0+12=12

Sami Haapakoski 1+10=11

Topi Kosonen 0+7=7

Jan Hankala 2+2=4

 

Etenijätilaston kärki

Severi Piispanen 15

Jan Hankala 9

Tuukka Sarkkinen 7

Teemu Juntunen 7

Antti Karjaluoto 7

 

Kärkilyöntitilaston kärki

Sami Haapakoski 59

Severi Piispanen 52

Tuukka Sarkkinen 43

Topi Kosonen 36

Jari Törmänen 33

PattUa ennakoitiin viime kaudella jopa kauden yllättäjäksi, mutta kahdeksas sija ja pudotuspeleissä suoraan kahdessa ottelussa putoaminen oli pettymys joukkueelle. Viime kauden jälkeen Timo Kallio, Jere Achren ja Marko Nikula lopettivat sekä Harri Kolehmainen siirtyi Oulun Lippoon ja loppukaudella pelannut Jarmo Viittanen palasi Muhoksen Pallo-Salamoihin. Uusia pelaajia joukkueessa on Joensuun Mailasta siirtynyt Simo Rahunen ja IPV:ssä loppukauden lainalla ollut Timo Hanhisalo.

PattU lähtee lauantain otteluun sarjataulukon kahdeksannelta sijalta pistekeskiarvolla 1.27. Sillä on allaan kaksi voittoa Kankaanpään Mailasta. Kausi alkoi kolmen ottelun tappioputkella, mutta sen jälkeen joukkue on onnistunut voittamaan esimerkiksi kärkijoukkueisiin kuuluvat Vimpelin Vedon ja Joensuun Mailan. PattU mainitsee omassa ennakossaan, että joukkue on pystynyt kääntämään vaikeita avausjaksoja voitoksi.

Joukkueen runko on suhteellisen kokenut. Sami Haapakoski on kaikkien aikojen etenijätilaston kärki, mutta hänen roolinsa on alkanut enemmän olla ulkopelissä ja mailan varressa. Vastaavasti Severi Piispasesta on kehittymässä erinomainen etenijä. Topi Kosonen on sarjan parhaita lukkareita ja monipuolinen sisäpelaaja. Kopparikaksikko Teemu Juntunen ja Miikka Matikka muistetaan takavuosilta IPV:stä.

Lähtökohdat IPV

Lyöjätilaston kärki

Juho Toivola 2+25=27

Tommi Piirainen 1+19=20

Mikko Kosonen 2+3=5

Sasu Iivarinen 0+4=4

Konsta Hyötyläinen 1+1=2

 

Etenijätilaston kärki

Joona Sikiö 12

Juho Keinänen 9

Juho Toivola 9

Mikko Kosonen 8

Ville Pietinen 8

Kärkilyöntitilaston kärki

Juho Toivola 51

Ville Pietinen 35

Juho Keinänen 31

Konsta Hyötyläinen 30

Miitri Pesonen 27

IPV:llä oli koronatartunnan vuoksi yli kahden viikon tauko peleistä ja kuusi ottelua peruuntui kokonaan. Samalla Superpesiksessä siirryttiin pistekeskiarvoon. Tauon jälkeen joukkue on ehtinyt harjoittelemaan kahdesti yhdessä. Muuten se on tapahtunut pienryhmissä karanteenia noudattaen.

Ennen pelien keskeytymistä IPV taipui vieraissa Kouvolan Pallonlyöjille 29.6. lukemin 2-0 (7-0, 6-4). Seuraavana päivänä ote parantui paljon ja Kiteen Pallo kaatui kotona lukemin 2-0 (6-4, 5-3).

Alkukausi on ollut positiivinen ja IPV on sarjataulukon viides kahdeksan pelatun ottelun jälkeen pistekeskiarvolla 1.63. Kauden suurimpia onnistujia ovat olleet lyöjäjokerit Juho Toivola ja Tommi Piirainen, vaikka Piiraisen edelliset pelit olivat vaikeampia. Myös Ville Pietinen, Juho Keinänen ja Konsta Hyötyläinen ovat pelanneet loistavasti. Hyötyläinen on kuitenkin lauantaina poissa kokoonpanosta. Mikko Kosonen on alkanut parantamaan otetta mailan varressa ja Manse PP:n lainapelaaja Leevi Lehto parantaa peliään koko ajan. Rasmus Surakka vapautui kesäkuussa armeijasta ja hän on näyttänyt taas loistavaa pelaamista lautasen äärellä.

IPV:n pelaaminen on perustettu ulkopeliin ja se on  kokonaisuudessaan ollut hyvää. Alkukaudella IPV on kuitenkin päästänyt yhdeksän kunnaria, jotka ovat olleet välillä ratkaisevassakin roolissa

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com