Superpesis


IPV nousi voittoon nihkeän alun jälkeen


IPV palasi koronatauolta voitokkaasti kaatamalla Pattijoen Urheilijat

IPV palasi koronatauolta voitokkaasti kaatamalla Pattijoen Urheilijat supervuoroparin jälkeen lukemin 1-2 (6-0, 1-3, 0-1). Ensimmäinen jakso oli etenkin sisäpelissä todella nihkeää, mutta jaksotauolla tapahtui ryhtiliike.

IPV:n sisäpeli oli ensimmäisellä vuoroparilla täysin tukossa, eikä kunnollisia tilanteita nähty. Tasoittavalla vuorolla PattU siirtyi kahden juoksun johtoon. Ensin Topi Kosonen löi pallon kakkossaumaan kotiuttaen Jan Hankalan. Toinen juoksu syntyi, kun Teemu Juntunen löi pallon kolmosjatkeelle ja IPV vielä pomputteli hieman palloa. Juoksun tuojana Simo Rahunen.

Toisella vuoroparilla IPV:n kärki rakensi vakuuttavasti palottoman ajolähdön, mutta kotiuttaminen sakkasi eikä juoksua nähty. Tasoittavalla Sami Haapakoski löi pallon kakkosjatkeelta läpi kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti ja tilanne oli 4-0. Miikka Matikka kotiutti vielä Topi Kososen kakkosjatkeen lyönnillä kahden palon ajolähdöstä.

IPV:n kolmas sisävuoro oli jälleen heikko. Tasoittavalla Juuso Keski-Koukkari kaunisteli kahden palon ajolähdöstä kotijoukkueen johtoa jo 6-0 kotiuttamalla Simo Rahusen kakkosjatkeen lyönnillä.

IPV sai viimeisellä sisävuorolla takatilanteen kahdella palolla, mutta viimeisenä lyöjänä ollut Tommi Piirainen ei onnistunut kotiuttamaan Juho Keinästä ja kotiin syntyi kolmas palo.

Toisen jakson alkuun PattU sai juoksutilin auki, kun Juuso Keski-Koukkarin lyönti poltti IPV:n räpylässä ja Sami Haapakoski juoksi kotiin. IPV luki kuitenkin tämän jälkeen tilanteen hyvin ja sai otettua Teemu Juntusesta palon kolmospesälle. Tasoittavalla vuorolla nähtiin piristynyt IPV. Miitri Pesonen löi heti ensimmäisellä lyönnillä palon takaa läpi kunnarin arvoisesti. Juho Toivola ja Tommi Piirainen vei vierailijat 1-3 johtoon kolmospuolen lyönneillä ajolähdöistä juoksujen tuojina Pesonen ja Ville Pietinen.

Toisella jaksolla tyypillinen tilanne molemmille joukkueille oli se, että kotiin pyrkinyt pelaaja haavoittui tai paloi ja kotiutusta yrittänyt pelaaja löi viimeisellä lyönnillään laittoman.

Kolmannella vuoroparilla nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun Antti Karjaluoto näpäytti pallon ykkösrajaan ja Paavo Pelto tuli tiukassa pesäkilvassa kotiin. Pienen torikokouksen jälkeen tilanne tuomittiin laittomaksi.

Viimeisellä vuoroparilla lukkari Rasmus Surakka oli selkeä takuumies, ettei PattU saanut takaa-ajoa käyntiin ja IPV vei jakson nimiinsä.

Supervuoroparilla Joona Sikiö pääsi tuomaan IPV:n johtojuoksun kolmospesältä tulleen harhaheiton turvin. IPV sai vielä yhden palon ajolähdön, mutta Juho Toivola löi viimeisellä lyönnillään laittoman ja Juho Keinänen paloi kotiin Tommi Piiraisen kotiutusyrityksestä. Tasoittavalla vuorolla Rasmus Surakka otti jälleen yhden palon ajolähdöstä tärkeän irrottamisen Tuukka Sarkkisesta kolmospesältä. Ottelu ratkesi lopulta Simo Rahusen palaessa kotipesään Juuso Keski-Koukkarin yrittäessä purkaa kahden palon ajolähtöä.

-Pääasia, että tärkeä naaraus ensimmäisen jakson jälkeen tuo kaksi pistettä. Ensimmäinen jakso oli aika hengetöntä. Kaveri löi hyvin ja oma sisäpeli oli joukkueella aika surkeaa. Annettiin kaverin lukkarin juhlia aika hyvin ja lyötiin laaduttomasti. Toiselle jaksolle sitten tärkeä alku. Saatiin pari pinnaa siihen heti alkuun ja ulkopeli kesti. Saatiin pidettyä sitä myöten superiin asti hyvä henki ja tärkeät kaksi pojoa pikku tauon jälkeen. Tauon jälkeen ei ollut mitenkään hakemista. On saanut kuitenkin omatoimisesti treenata ja muutama yhteinen kerettiin vetämään tuossa ennen peliä. Ei voi sen piikkiin laittaa kuitenkaan. Merkitys tuohon on kuitenkin aika minimaalinen. Ykköspalkittu Miitri Pesonen kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

-Kyllä tyydyttää. Olen äärimmäisen tyytyväinen kahteen pojoon. Pattijoki on kuitenkin äärimmäisen hyvä vastustaja. Täytyy nostaa pojille hattua, pitkän tauon jälkeen pelattiin ihan hyvä peli. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen kommentoi.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com