Superpesis


Vimpelin Veto vieraaksi Ukonniemeen


IPV pääsee kolmen viikon tauon jälkeen pelaamaan kotona, kun kivenkova Vimpelin Veto saapuu Ukonniemen Stadionille

Vimpelin Veto vieraaksi Ukonniemeen

IPV pääsee kolmen viikon tauon jälkeen pelaamaan kotona, kun kivenkova Vimpelin Veto saapuu Ukonniemen Stadionille. Ottelu alkaa kello 18.

Edelliset kohtaamiset

Joukkueet eivät kohdanneet kaudella 2020 typistetyn otteluohjelman vuoksi. IPV:n nykyisen Superpesistaipaleen aikana Veto on vienyt jokaisen keskinäisen ottelun nimiinsä 2-0 lukemilla.

Lähtökohdat Vimpelin Veto

Vimpelin Veto oli toisiksi menestynein seura miesten Superpesiksessä 2010-luvulla. Se juhli mestaruutta kausilla 2010, 2016 ja 2017. Ainut kausi vuosikymmenen aikana, jolloin joukkue jäi ilman mitalia oli 2019. Mutta viime kaudella joukkue saavutti taas pronssia ja kuuluu sarjan suurimpiin ennakkosuosikkeihin.

Keskiviikon kamppailuun Veto lähtee sarjataulukon toiselta sijalta pistekeskiarvolla 2,21. Joukkue on lyönyt eniten juoksuja 165 ja päästänyt Pattijoen Urheilijoiden kanssa vähiten 66. Lisäksi joukkueella on Manse PP:n kanssa eniten suoria voittoja yhteensä kymmenen.

Alla on tappiot Seinäjoen JymyJusseille 2-1 (4-1, 2-5, 0-0,6-4) ja Manse PP:lle 0-1 (7-7, 4-7). Sitä ennen Vedolla oli kolmen ottelun voittoputki. Viime viikon tiistaina Veto kaatoi Siilinjärven Pesiksen toisella jaksolla murskalukemin 30-0, joka on uusi jaksovoittojen ennätys.

Joukkueesta löytyy paljon sarjan parhaimmistoon kuuluvia pelaajia. Nostona voidaan ottaa esimerkiksi Perttu Ruuska, joka oli Superpesiksen kauden 2020 kärkilyöntikuningas. Ruuska vakiinnutti viime kesänä paikkansa myös joukkueen lukkarina Janne Heimosen siirryttyä Vedon Suomensarjajoukkueeseen. Heimonen kävi kuitenkin tällä kaudella yhdessä pelissä tuuraamassa Ruuskaa lautasella. Janne Mäkelä on sarjan parhaita kotiuttajia ja saavutti kauden alkupuolella 1000. lyödyn juoksun rajan miesten Superpesiksessä. Myös Matias Rinta-aho kuuluu joukkueen pääkotiuttajiin.

Etukentällä pelaava Olli Heikkala voidaan nostaa myös esiin joukkueesta. Veli-Pekka Yli-Hirvelä oli loistohankinta Koskenkorvan Urheilijoista takakentälle.

Edellisestä ottelusta Vedon kokoonpanosta puuttui avainpelaajiin kuuluvat Teemu Isoketo ja Elmeri Anttila.

Tomi Niskanen siirtyi täksi kaudeksi korvaamaan Markku Hylkilän pelinjohtajana.

Vimpelin Vedosta valittiin peräti kuusi pelaajaa Lännen joukkueeseen Porissa järjestettävässä Itä-Lännessä. Elmeri Anttila, Teemu Isoketo, Mikko Kanala, Severi Lassila, Perttu Ruuska ja Matias Rinta-aho.

Vedon lyöjätilaston kärki

Janne Mäkelä 4+40=44 (Superpesiksen 3.)

Matias Rinta-aho 1+40=41 (Superpesiksen 5.)

Perttu Ruuska 0+21=21

Elmeri Anttila 3+9=12

Mikko Kanala 3+7=10

Vedon etenijätilaston kärki

Mikko Kanala 33 (Superpesiksen 2.)

Jere Saukko 23 (Superpesiksen 10.)

Elmeri Anttila 19

Perttu Ruuska 17

Teemu Isoketo 14

Vedon kärkilyöntitilaston kärki

Mikko Kanala 84 (Superpesiksen 8.)

Elmeri Anttila 78

Perttu Ruuska 71

Matias Rinta-aho 71

Teemu Iso-Keto 64

 

Lähtökohdat IPV

IPV lähtee otteluun sarjataulukon sijalta viisi pistekeskiarvolla 1,67.

IPV palasi lauantaina pelikentille koronatauon jälkeen ja nihkeän alun jälkeen Pattijoen Urheilijat kaatui supervuoroparilla lukemin 1-2 (6-0, 1-3, 0-1). Onnistujia pelissä oli esimerkiksi kunnarin tyhjään kenttään lyönyt Miitri Pesonen ja vastustajan peliä ratkaisuhetkillä sekoittanut lukkari Rasmus Surakka.

Vaikka lauantain voittoon voi olla tyytyväinen, niin vastaava juoksumäärä tuskin riittää Vedon tasoista joukkuetta vastaan. PattU-ottelun ratkaisu syntyi harhaheitosta ja kotiuttajilta nähtiin vain yksittäisiä onnistumisia. Myös ulkokenttä on varmasti jälleen ison tasonmittauksen edessä. Ottelusta voidaan kuitenkin odottaa mielenkiintoista ja IPV on osoittanut kauden aikana sisukkuutta!

IPV:llä on muutenkin edessä iso tasonmittaus. Viikon sisään otteluita on joka toinen päivä ja seuraavasta viidestä ottelusta neljä on kärkijoukkueita vastaan.

Joukkueessa on pieniä loukkaantumisia ja mennään niillä ketkä ovat kunnossa. Sotkamon Jymyn laina Oskari Lukkari on mukana kokoonpanossa ja hän tuo pelinjohtaja Jukka Mäkisen mukaan lisää etenemisvoimaa joukkueeseen.

IPV:n lyöjätilaston kärki

Juho Toivola 2+26=28

Tommi Piirainen 1+20=21

Mikko Kosonen 2+3=5

Sasu Iivarinen 0+4=4

Konsta Hyötyläinen 1+1=2

IPV:n etenijätilaston kärki

Joona Sikiö 13

Juho Keinänen 9

Miitri Pesonen 9

Juho Toivola 9

Ville Pietinen 9

IPV:n kärkilyöntitilaston kärki

Juho Toivola 55

Ville Pietinen 40

Juho Keinänen 35

Miitri Pesonen 32

Konsta Hyötyläinen 30

Otteluisäntä 

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com