Superpesis


Manse PP vastaan puolivälierissä


Perjantaina se alkaa. IPV pelaa pudotuspeleissä 28 vuoden tauon jälkeen

Perjantaina se alkaa. IPV pelaa pudotuspeleissä 28 vuoden tauon jälkeen. Keskiviikkona järjestetyssä valintatilaisuudessa runkosarjan voittaja Manse PP valitsi Redsit vastustajakseen.

Puolivälieräsarjan ohjelma

Manse PP – IPV, pe 27.8. klo 17:30 IPV – Manse PP, su 29.8. klo 17:00 Manse PP – IPV, ti 31.8. klo 17:00 IPV – Manse PP, to 2.9. klo 17:00 (tarvittaessa) Manse PP – IPV, pe 3.9. klo 17:00 (tarvittaessa)

Edellinen kohtaaminen

22.6.2021 IPV-Manse PP 1-2 (4-2, 8-13, 1-3)

Kuten tilastot kertovat, niin kuumalla säällä pelattu kamppailu oli todellista juoksujuhlaa. Kunnareita nähtiin yhteensä kuusi ja IPV taisteli muutenkin loistavasti. Joukkueiden toinen kohtaaminen peruuntui IPV:n karanteenin vuoksi.

Pudotuspelihistoriaa joukkueiden välillä löytyy vuodelta 2015, jolloin seurat pelasivat Ykköspesistä. Tuolloin Manse PP oli parempi otteluvoitoin 3-1. Mukana nykyisistä pelaajista oli IPV:n Mikko Kosonen ja Manse PP:n Joonas Eirola. Tämän sarjan päätteeksi IPV:n historia Linnalan kentällä päättyi.

Lähtökohdat Manse PP

Manse PP voitti runkosarjan niukasti pistekeskiarvolla 2,259 ja päätöskierroksella vastassa ollut Vimpelin Veto jäi pistekeskiarvoon 2,25. Ratkaisuksi muodostui Juha Puhtimäen 1+3 sekä tuplajuoksu viimeisellä vuoroparilla. Simo Vainikainen kaunisteli vielä tilastoja lyömällä kunnarin tyhjään kenttään. Veto vei ottelun lopulta nimiinsä kotiutuslyöntikilpailun jälkeen ja Manse PP:n kolmentoista ottelun voittoputki katkesi.

Vuonna 2005 perustettu seura nousi Superpesikseen kaudelle 2020. Ensimmäisellä kaudella joukkue sijoittui Superpesiksessä kahdenneksitoista. Joukkueessa oli jo mukana lyöjätykki Juha Niemi ja monipuolinen Juuso Myllyniemi, jotka pelaavat tälläkin kaudessa tamperelaisten riveissä.

Muuten joukkue koki isoja muutoksia tälle kaudelle ja on noussut samalla sarjan kärkijoukkueeksi. Esimerkiksi nuori Petteri Alanen sai siirtyä Hyvinkäälle ja tehdä tilaa sarjan eliittilukkareihin kuuluvalle Juha Puhtimäelle. Puhtimäki ja Niemi kuuluivat Joensuun Mailan 2018-19 kausien kultajoukkueisiin Lauri Kivisen ja IPV:stä saapuneen Tuomas Jussilan kanssa. Kivinen on kärsinyt kauden aikana kuitenkin loukkaantumisesta. Tähtikaartin täydentää vielä esimerkiksi kauden 2020 Joensuussa viettänyt Simo Vainikainen ja Vimpelin Vedossa pitkään menestyksekkäästi pelannut Henri Puputti.

Kauden 2019 nousijajoukkueesta on mukana enää Timo Torppa, joka valittiin tämän kauden Itä-Länteen. Sekä IPV:ssäkin kauden 2021 aikana vierailleet Leevi Lehto ja Taneli Lassila, jotka ovat tulevaisuuden nimiä. Lisäksi tulevaisuutta ajatellen Manse PP hommasi elokuun alussa Severi Tikkakosken Kannuksen urasta vuoteen 2023 asti ulottuvalla sopimuksella.

Manse PP lyöjätilaston kärki runkosarjassa

Juha Niemi 5+84=89 (Superpesiksen 3.)

Juha Puhtimäki 5+56=61 (Superpesiksen 8.)

Henri Puputti 6+42=48

Tuomas Jussila 6+17=23

Simo Vainikainen 4+8=12

Manse PP etenijätilaston kärki runkosarjassa

Tuomas Jussila 53 (Superpesiksen 2.)

Juuso Myllyniemi 40 (Superpesiksen 7.)

Topias Lilja 37 (Superpesiksen 10.)

Henri Puputti 30

Timo Torppa 30

Manse PP kärkilyöntitilaston kärki runkosarjassa

Tuomas Jussila 170 (Superpesiksen 4.)

Juuso Myllyniemi 160 (Superpesiksen 6.)

Henri Puputti 142

Juha Puhtimäki 139

Juha Niemi 120

Lähtökohdat IPV

IPV nousi Superpesikseen kaudeksi 2017 ja jäi neljällä ensimmäisellä kaudella yhdeksänneksi ja niukasti ulos pudotuspeleistä. Näissä joukkueissa nähtiin esimerkiksi Jere Dahlströmin, Sami Partasen ja Tuomas Jussilan kaltaisia tähtipelaajia ja odotukset oli korkeammalla.

Tälle kaudelle IPV lähti suhteellisen kokemattomalla joukkueella ja sitä ennustettiin jopa karsijajoukkueeksi. Joukkuehenki on kantanut kuitenkin pitkälle ja joukkueesta on kuoriutunut monia ratkaisupelaajia. Kauteen on mahtunut myös muutamia huonompia ajanjaksoja, sekä karanteeni kesä-heinäkuun vaihteessa.

Pudotuspelipaikan ratkeamista saatiin odottaa aina päätöskierrokselle asti. Maanantaina Joensuussa IPV tarvitsi pisteen tai tiistailta oikeita tuloksia paikan saavuttamiseksi. Joensuussa ensimmäinen jakso päättyi tasan ja toinen jakso oli tilanteessa 2-2, kun JoMa sai palottoman ajolähdön. IPV teki tilanteesta kolme paloa kotipesään ja tarvittava piste oli saavutettu. Tilanteessa lisämausteen toi vielä se, että tiistain tulokset ei olisi avannut pudotuspelipaikkaa. Edellisen kerran IPV on nähty pudotuspeleissä kaudella 1993, jolloin Redsit saavutti hopeaa. Kaudella 1994 IPV sijoittui vielä kahdeksan parhaan joukkoon, mutta jatkosarjan jälkeen vain neljä joukkuetta pääsi varsinaisiin pudotuspeleihin.

Pelinjohtaja Jukka Mäkinen lupaa, että altavastaajan roolista huolimatta joukkue antaa kaiken kentälle ja katsotaan mihin se riittää!

Ville Pietinen jatkaa pudotuspeleissä jokeripaidassa ja Oskari Lukkari ei ole vieläkään toipunut pelikuntoon.

IPV lyöjätilaston kärki runkosarjassa

Tommi Piirainen 4+46=50

Juho Toivola 3+46=49

Mikko Kosonen 4+7=11

Juho Keinänen 2+6=8

Ville Pietinen 1+5=6

IPV etenijätilaston kärki runkosarjassa

Juho Keinänen 22

Joona Sikiö 22

Ville Pietinen 22

Miitri Pesonen 18

Mikko Kosonen 15

IPV kärkilyöntitilaston kärki runkosarjassa

Juho Toivola 109

Ville Pietinen 95

Juho Keinänen 93

Joona Sikiö 76

Miitri Pesonen 76

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com