Superpesis


IPV ryösti kotiedun Manselta!


Redsit, joiden ei olisi pitänyt voittaa edes mökkitikassa avasi pudotuspelit ottamalla ison voiton Manse PP:stä lukemin 1-2 (1-5, 5-0, 0-1)

Tampereen karnevaali hiljennettiin ja oma karnevaali laitetaan sunnuntaina Ukonniemessä käyntiin kello 17. 

IPV sai otteluun unelma-alun Konsta Hyötyläisen lyödessä ajolähdöstä pallon kolmospuolelta läpi kunnarin ja kolmen tavallisen juoksun arvoisesti.  

-Erittäin hyvä fiilis, ei voi muuta sanoa. Ehkä pieni kenttämestari avitti, mutta kaikki lasketaan. Hyötyläinen kommentoi lehdistötilaisuudessa. 

Tasoittavalla Manse PP:n kärki muodosti palottoman ajolähdön ja Henri Puputti kotiutti Simo Vainikaisen kakkospuolen välilyönnillä. Joonas Eirola yritti viimeisenä lyöjänä lyödä näpyllä toista juoksua, mutta hyvin pelannut IPV:n ulkokenttä sai tehtyä Lauri Kivisestä kolmannen palon kotipesään. 

IPV:n lupaavan näköinen tilanteenrakentelu kuivui toisella sisävuorolla Henri Puputin kentän tyhjentäneeseen koppiin. IPV pelasi myös loistavan tasoittavan ulkovuoron ja hyvät suoritukset seurasivat toisiaan. 

Kolmannella vuoroparilla Eino Puustisen lyönti meni ulkopelaajan räpylän kautta läpi ja Konsta Hyötyläinen toi 1-5 juoksun. Tämän jälkeen Tommi Piiraisen yhden palon ajolähdön purkaminen kuivui kahteen paloon samalla lyönnillä. IPV jatkoi loistavia otteita ulkona. 

Manse PP sai viimeisellä ulkovuorolla tehtyä kolme paloa takapesille ja lähti viimeiselle sisävuorolle neljän juoksun takaa-ajoasemassa. Eino Puustisen ja Miitri Pesosen kopit aiheuttivat kaksi paloa ja jakso ratkesi Redseille Rasmus Surakan kärpäsen ansiosta. 

IPV jatkoi hyviä otteita ulkona toisen jakson alkuun. Tasoittavalla paloton ajolähtö ei tuottanut juoksua. Paras paikka oli Juho Toivolalla, jonka hieno näpäytys päätyi niukasti paloksi kotiin Konsta Lehtolan toimesta. 

Toinen sisävuoro oli Manse PP:ltä vahva ja kotijoukkue viimeisteli neljä juoksua. Esimerkiksi Juha Puhtimäki löi pallon takaa läpi vuoron aikana etutilanteessa. Tästä syntyi vain yksi tavallinen juoksu. Tasoittavalla IPV ei saanut järjestettyä kakkoskärjestä kunnon tilannetta. 

Kolmannella vuoroparilla IPV jatkoi taas hyviä ulkopeliotteita. Ensin Konsta Hyötyläinen otti kopin, jolla Topias Lilja paloi kotiin ja perään Rasmus Surakka oli lyönnin perässä ja Juuso Myllyniemi paloi kolmospesälle. Tasoittavalla IPV paloi kärjestä kahdesti kakkospesälle. Kakkoskärki sai vielä etutilanteen, mutta Eino Puustisen vaihtaminen kolmospesälle päätyi paloksi. 

Viimeisellä vuoroparilla Manse PP muodosti yhden palon ajolähdön. Ensiksi Timo Torppa paloi Juha Puhtimäen näpäytyksestä kotiin. Tilannetta jatkanut Juha Niemi kotiutti viimeisellään Tuomas Jussilan lyömällä pallon hienosti kolmospuolelle. IPV sai tasoittavalla yhden palon ajolähdön, mutta paloi kahdesti mailan varressa joka tarkoitti supervuorolle siirtymistä. 

-Oli hyvä tunnelma ja pääsi itsekin vähän katsomon kanssa sanailemaan. Oli karnevaalia, mutta tällä kertaa saatiin hiljennettyä. Kyllä tiedettiin, että on pirun kova joukkue vastassa. Sitten kun alkaa lyönti käymään jaksot saattaa sinne mennä. Tiedetään että superi voi kääntyä ihan kumminpäin vaan. Nollattiin tilanne ja pelattiin toinenkin jakso ihan hyvin. Kaveri löi vain pirun hyviä lyöntejä. Konsta Hyötyläinen kommentoi. 

Supervuorolla Tommi Piirainen löi pallon kakkospuolelle kotiuttaen Juho Keinäsen. Tasoittavalla Manse PP sai palottoman ajolähdön. IPV otti Juha Puhtimäen lyönnistä kaksi paloa ja lopullinen ratkaisu syntyi Rasmus Surakan tekemästä kärpäsestä ykköspesälle. 

-Totta kai hymyilyttää. Oli pojilta hieno peli ja pitää olla äärimmäisen tyytyväinen tähän tulokseen. Tiedettiin, että pitää olla kova lataus ja se pysyi. Jätkät taisteli joka pallosta ja se oli meidän teema, joka tänään piti hyvin. Kunhan ei päästetä Mansen tykkejä läpi lyömään, niin ollaan mukana. Tänään onnistuttiin itse siinä. Sitten saatiin itse ensimmäisellä jaksolla läpilyönti. Se on meidän taktiikka ja se vain pitää pitää. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen kommentoi.

Imatran Pallo-Veikot imatran.palloveikot@gmail.com