Superpesis

IPV otti toisen kiinnityksen Ukonniemen loistavassa tunnelmassa

IPV nousi vaikean avausjakson jälkeen 2-1 (5-15, 3-2, 2-1) voittoon

Tämä tarkoittaa, että sarja on tiistaina katkolla Redseille Tampereella kello 17.

Manse PP aloitti ottelun juoksujuhlilla. Henri Puputin lyönti lipsahti etutilanteessa takaa läpi kunnarin ja kahden tavallisen arvoisesti. Juha Niemi sekä Juha Puhtimäki löivät vielä kaksi juoksua mieheen ja tilanne oli 0-7. Tasoittavalla Juho Toivola avasi IPV:n juoksutilin lyömällä pallon kolmosrajasta läpi kunnarin ja kahden tavallisen arvoisesti.

Toisella vuoroparilla Juha Niemi lisäsi erillisillä lyönneillä Manse PP:n johtoa kahdella juoksulla. IPV sai tasoittavalla yhden juoksun Konsta Hyötyläisen kolmospuolen välilyönnillä, jonka Miitri Pesonen toi.

Kolmannella vuoroparilla Manse PP jatkoi juoksujuhlia ja pelasi hyvän ulkovuoron. Juha Niemi tyhjensi heti vuoron alkuun pajatson lyömällä pallon takaa läpi. Juha Puhtimäki lisäsi johtoa 4-14 kotiuttamalla Topias Liljan.

Neljännellä vuoroparilla Henri Puputti löi kakkosluukusta läpi ja Juuso Myllyniemi toi Manse PP:n viidennentoista juoksun. IPV sai viimeisellä yhden palon ajolähdön. Ville Pietinen toi Tommi Piiraisen lyönnistä 5-15 kavennuksen. Tilanteessa Manse PP keskittyi ottamaan toisen palon Konsta Hyötyläisestä kolmospesälle.

Ensimmäinen jakso oli päättynyt kello 18.21 ja jaksotauko oli vain viiden minuutin mittainen. IPV teki toiselle jaksolle lyöntijärjestykseen muutoksen. Mikko Kosonen siirtyi numerolle viisi ja Sasu Iivarinen numerolle seitsemän.

Toisen jakson alkuun IPV:llä oli pitkään kolmostilanne päällä Ville Pietisen toimesta. Tommi Piirainen yritti viimeisenä lyöjänä kotiuttaa Pietistä, mutta Juha Puhtimäki oli näpyn perässä ja teki palon kotiin. Tasoittavalla Manse PP muodosti palottoman ajolähdön. Tilanne purkautui koppareiden koppeihin ja Rasmus Surakan taktiseen väärään.

Toisella vuoroparilla IPV:llä oli alkuun vaikeuksia kentällemenon kanssa. Konsta Hyötyläinen löi kuitenkin pallon Karaman tunneliin ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Manse PP tasoitti tilanteen omalla sisävuorollaan Lauri Kivisen kakkossauman lyönnillä.

Kolmannella vuoroparilla Tommi Piirainen vei viimeisenä lyöjänä IPV:n jälleen johtoon Mikko Kososen tuodessa hieman onnekkaasti 2-1 juoksun. Juha Niemi toi pelin tasoihin välilyönnillä. Vuoroparin päätteeksi Rasmus Surakka otti tärkeän taktisen väärän ja Simo Vainikaisesta syntyi kolmas palo.

Neljännellä vuoroparilla IPV käytti aikalisänsä ja Tommi Piirainen löi pallon kolmosrajasta läpi kahden palon ajolähdöstä. Pallo kuitenkin pysähtyi ja tilanteesta syntyi vain yksi juoksu. IPV pelasi viimeisellä vahvan ulkovuoron ja tunnelma oli katossa. Jakso ratkesi, kun Juha Niemi purki viimeisenä lyöjänä kahden palon takatilannetta ja Simo Vainikainen paloi kotiin.

IPV siirtyi supervuorolla johtoon Juho Toivolan välilyönnillä palottomasta ajolähdöstä. Tämän jälkeen Mikko Kososen kopilta näyttänyt lyönti tippui kenttään kakkosjatkeella ja Juho Keinänen toi 2-0 johtojuoksun. Tasoittavalla IPV taisteli ulkona loistavasti. Kuumana kävi niin Ukonniemen hornankattila, kuin Manse PP:n joukkue ja Matti Iivarinen sai varoituksen. Juha Niemi pääsi purkamaan vielä kahden palon ajolähtöä. Tästä syntyi yksi juoksu ja samalla ottelun ratkaisu Simo Vainikaisen palaessa kakkospesälle merkkivirheen vuoksi.

Ykköspalkittu kapteeni Juho Toivola sekä pelinjohtaja Jukka Mäkinen antoivat alkuun suitsutusta yleisölle.

-Aika huippufiilikset on. Tällaisen yleisön edessä on mukava pelata pesäpalloa. Nautin koko pelin täysin rinnoin. Nouseminen kertoo että on joukkueen merkki ja ei anneta periksi missään vaiheessa. Ei yksi jakso haittaa. Se oli jo ensimmäisessä vuorossa mennyt. Ne otti takapaloja ja pelasi hyvää ulkopeliä. Päästiin toisella jaksolla keulille ja johtoon. Se oli kimmertämistä. Ja kun meillä ei ole paineita ja vastustajalla on, niin näin se sitten kääntyy välillä. Ei tule vieläkään paineita, lähdetään tiistaina nauttimaan pelaamisesta jakso kerrallaan ja katsotaan mihin se riittää. Hyviä lyöntejä vaan ja ulkona pelataan samalla lailla, niin varmasti tulee hyvä lopputulos. Toivola kommentoi.

-Totta kai antaa voimaa. En muista milloin olisin ollut tällaisissa peleissä missä yleisö on näin hyvin mukana ja antaa hirveän tuen kotijoukkueelle. Oli mahtava pelata ja kyllä varmasti kotiyleisö nautti. Peli oli heille mahtava. Ensimmäinen jakso meni harmittavalla läpilyönnillä. Se on sitten tuollaista takapalojen keräämistä ja muuta. Manse oli parempi ensimmäisellä jaksolla ja ei pystytty vastaamaan siihen. Toivolan läpilyönti oli hyvä, mutta ei riittänyt lähellekään. Tauolla vähän rauhoiteltiin kaikkia ja kierrokset alas. Omia suorituksia ja näissä peleissä yksinkertainen peli ja omat suoritukset yleensä riittää taistelemaan voitosta. Jos joku olisi sanonut viime syksynä, kun ruvettiin tässä treenailemaan, että johdetaan 2-0 Tamperetta en olisi ikinä uskonut. Mennään jalat maassa, ei tässä paineita ole meillä. Ollaan pelattu helkkarin hieno kausi ja katsotaan mihin asti se riittää. Koko kesä on ollut vähän pudotuspeliä. Ollaan jouduttu joka paikassa vähän tiukoille ja se on kasvattanut joukkuehenkeä siinä ja pystytty voittamaan tiukkoja pelejä. Siitä se kaikki lähtee, Mäkinen kommentoi.