Superpesis

Manse PP kavensi sarjan

IPV kärsi Tampereella pudotuspelien ensimmäisen tappion tiistaina lukemin 2-0 (3-2, 4-1)

Sarja on edelleen IPV:lle katkolla 2-1 ja taistelu jatkuu torstaina Ukonniemen hornankattilassa kello 17.

Ennen ottelun alkua IPV:n kokoonpanoon tuli muutos, kun Juho Keinänen jäi sivuun ja valmennuspäällikkö Ilkka Ylitalo tuli kärjeksi ja linjaan.

IPV sai juoksutilinsä auki avausvuorolla Juho Toivolan lyödessä kakkosluukusta läpi ja Ville Pietinen toi avausjuoksun. Juha Puhtimäki sekoitti muuten peliä taktisilla väärillä. Manse PP muodosti tasoittavalla palottoman ajolähdön. IPV selvitti tilanteen ja tilanteesta syntyi kaksi paloa ja kentän tyhjentänyt koppi. Juha Niemi sai viimeisenä lyöjänä saateltua Joonas Eirolan ykköspesältä kolmospesälle. Kotiutus epäonnistui IPV:n upeilla ulkopelisuorituksilla.

Toisella vuoroparilla Tommi Piirainen kotiutti viimeisenä lyöjänä Joona Sikiön. Tasoittavalla Henri Puputin läpilyönti muodosti yhden palon ajolähdön. Tilanne kuivui jälleen kotiin syntyneen palon ja kentän tyhjentäneen kopin vuoksi.

Kolmannella vuoroparilla Manse PP sai juoksutilin auki Tuomas Jussilan tuodessa juoksun kolmospesältä tulleen harhaheiton jälkeen. Muuten Rasmus Surakka oli iso hahmo IPV:n ulkovuorossa.

Neljännellä sisävuorolla IPV ei saanut etenijää ykköspesää pidemmälle. Manse PP lähti viimeiselle sisävuorolle yhden juoksun takaa-ajoasemasta ja muodosti palottoman ajolähdön kärjestä. Peli tasoittui Henri Puputin lyönnin upotessa kakkosjatkeelle ja perään Juha Puhtimäen näpäytys ratkaisi jakson Manse PP:n hyväksi.

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari oli juoksuton. Paremmat paikat oli ajolähdön muodostaneella Manse PP:llä.

Toisella sisävuorolla Manse PP sai hurmoksen päälle ja siirtyi kahden juoksun johtoon Juha Niemen ja Juha Puhtimäen lyönneillä. Johto lisääntyi kolmeen juoksuun, kun Tuomas Tuohisaari pääsi vapaataipaleilla kakkospesältä kotiin asti.

Kolmannella vuoroparilla Henri Puputin lyönti otti Mikko Kososesta kimmoketta kakkospuolella ja Timo Torppa toi 4-0 juoksun. Tasoittavalla IPV pelasi ensimmäisen onnistuneen sisävuoron jakson aikana. Juoksutili aukesi Tommi Piiraisen keskisauman lyönnillä, jonka Joona Sikiö toi.

Neljännellä vuoroparilla IPV teki palottomasta ajolähdöstä kolme paloa kotiin ja lähti tasoittavalle kolmen juoksun takaa-ajoasemassa. IPV:lle tuli kaksi paloa kärjestä ja Tuomas Jussila tyhjensi kentän upealla syöksykopilla. Ottelu ratkesi Mikko Kososen lyönnin mentäessä suoraan kolmospesälle, johon Joona Sikiö oli etenemässä.