Superpesis


Hallikausi käyntiin Koplaa vastaan 


IPV aloittaa hallikauden kolmella kamppailulla Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan Ukonniemi-Areenalla

Ensimmäinen koitos on lauantaina 8.1.2022 kello 15. IPV:n pelinjohtaja Jukka Mäkinen ja joukkueeseen palannut Toni Laakso kertoivat mietteitä ennen ottelua. 

IPV oli viime kauden sensaatio päästen 28 vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin. KPL puolestaan jäi toisen kerran peräkkäin hopealle. Tälle kaudelle kouvolalaiset vahvistuivat Hyvinkään Tahkon tähtipelaajilla Patrik Vartamalla ja Teemu Nikkasella. Lauantain ottelu on molemmille joukkueille talven ensimmäinen. 

Toni Laakso palasi IPV:hen 15 vuoden tauon jälkeen tulevaksi kaudeksi. Hallikauden avausvastustaja on hänelle tuttu peliuralta. 

-KPL on kova porukka ja kaikki tietää sen, ei sitä sen enempää tarvitse kommentoida. Ihan kivahan se on päästä pelaamaan, vaikka nyt ei panosta olekaan. Tällä iällä on välillä vaikea saada talvipeleihin latausta. Totta kai uusi joukkue ja aina mukavampi pelata, kuin pelkästään treenata. Saa vähän kokemusta siitä pelistä. Talvikausi on mennyt hyvin. On saanut treenata rauhakseen vuodenvaihteeseen asti normaalisti, ettei ole vaivojen takia tarvinnut huilailla. Nyt alkoi työt, niin treenaaminen jää hieman vähemmälle. 

Myös pelinjohtaja Jukka Mäkinen iloitsi hallikauden alkamista. 

-Kiva aloittaa pelit pitkän tauon jälkeen. Omilla teemoilla mennään ja sitä kautta lähdetään peliä kehittämään. 

Yksi suurempi muutos IPV:n joukkueessa viime kauteen verrattuna on lyöjäjokerin puuttuminen. Maanantaina pari IPV:n pelaajaa aloitti varusmiespalveluksen ja se näkyy lauantain kokoonpanossa. 

-Kokoonpanot vaihtelee tammikuun aikana paljon ja kierrätetään pelaajia. Pessi (Miitri Pesonen) ja Veeti (Lankinen) ovat intissä. Toivotaan, että pääsevät joskus pois. Meillä vahva keskipalkki, siinä monta hyvää kotiuttajaa ja niillä pelataan. Mäkinen kertoo. 

Laakso kuuluu juurikin näihin kotiutustaitoisiin pelaajiin, mutta hän ei vielä perjantaina iltapäivällä tiennyt lauantain ottelun rooliaan. 

KPL kertoi omassa ennakossaan, että Jasperi Luoma on loukkaantuneena ja nuoret Elias Pitkänen, Aapo Kinnunen ja Karo Soininen tullaan näkemään yhdeksikössä. 

Viime kaudella joukkuehenki oli yksi IPV:n sensaation avaimista ja se on edelleenkin jatkunut hyvänä. 

-Joukkue on erittäin hyvä. Siinä on ollut helppo ja mukava olla. Työnteko jatkuu kohti kesää totta kai. Laakso kommentoi. 

Myös Mäkinen oli samankaltaisilla linjoilla. 

-Henki joukkueessa on hyvä ja loistavia persoonia paljon! 

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com