Superpesis


IPV:lle tappio Fuengirolan vähäjuoksuisesta ottelusta


IPV avasi Superpesiskautensa tappiolla Sotkamon Jymyn viedessä kaksi pistettä Fuengirolassa pelatussa avausottelussa 0-1 (1-3, 1-1) lukemin

IPV avasi Superpesiskautensa tappiolla Sotkamon Jymyn viedessä kaksi pistettä Fuengirolassa pelatussa avausottelussa 0-1 (1-3, 1-1) lukemin. IPV joutui pelaamaan myös valtaosan ottelusta yhdellä jokerilla.

Ensimmäinen vuoropari ei tarjonnut kummaltakaan joukkueelta sisäpelin osalta suurempia IPV:n yhden kolmostilanteen lisäksi. IPV:ltä harmillista oli Sasu Iivarisen loukkaantuminen ulkovuoron päätteeksi. Mikko Kosonen otti seuraavilla vuoroilla hänen paikkansa kakkosvahtina ja Joona Mäkelä siirtyi polttolinjaan. Ongelmat jatkuivat jakson aikana, kun myös Mäkelä loukkaantui ja seuraavaksi oli Toni Laakson vuoro siirtyä ulkokentälle.

Toisella vuoroparilla IPV:n juoksutili aukesi Jymyn kahden harhaheiton turvin, jotka vielä pelikunnossa ollut Mäkelä hyödynsi etenemällä kotiin asti. Tasoittavalla Jymy käänsi tilanteen itselleen heti sisävuoron alkuun Aapo Komulaisen näpäytettyä Kalle Kuosmasen kotiin kärjen muodostamasta palottomasta ajolähdöstä. Perään Roope Korhonen löi pallon takakentälle, jossa se poltteli kopparin räpylässä ja Joni Rytkönen toi Jymyn toisen juoksun.

Kolmannella vuoroparilla IPV rakensi tilannetta, mutta kärkkymiset kostautuivat. Roope Korhonen löi Jymyn kolmannen juoksun tasoittavalla sisävuorolla, eikä IPV pystynyt enää vastaamaan viimeisellä sisävuorollaan kahden juoksun taka-ajoasemaan.

Toisen jakson alku toisti ensimmäisessä vuoroparissa ja Jymyn toisella sisävuorolla samaa kaavaa. Joukkueet rakensivat tilannetta, mutta kotiuttaminen sakkasi osittain hyvän ulkopelin ansiosta. Ensimmäisellä sisävuorolla Jymy käytti myös aikalisänsä.

Kokonaisuudessa toisella jaksolla suuremmat tapahtumat olivat vähissä. Erityisesti IPV:n toinen sisävuoro oli heikko ja Jymyn kolmas kariutui merkkisekoiluun. Piristystä toi Rasmus Surakan pari hyvää suoritusta lautasella.

IPV muodosti taas kolmannella sisävuorolla yhden palon ajolähdön ja käytti aikalisänsä. Toni Laakson ja Mikko Kososen kotiuttamisyritykset jäivät kuitenkin piippuun.

Neljännellä vuoroparilla Roope Korhonen otti taas kahden palon ajolähdössä ratkaisun avaimia lyömällä pallon väliin ja Iivari Vihanto ehti kotiin ennen Aleksanteri Haukan hyvää heittoa. IPV sai jakson ainoastaan tasoihin Toni Kohosen näpäyttäessä joukkueen kauden ensimmäisen lyödyn juoksun, jonka Miitri Pesonen toi. Samassa tilanteessa palloa vastaan tullut Kalle Kuosmanen loukkasi itseään ja Niilo Piiponniemi pelasi viimeiset tilanteet ulkokentällä.

-Sotkamo oli tuon verran parempi, harmittaa. Kaksi miestä kun tippuu pelistä pois, niin joudutaan pyörittämään eri tavalla sisäpeliä ja muuta. Mutta näillä on mentävä mitä on, pelinjohtaja Jukka Mäkinen kommentoi Ruudun haastattelussa pelin jälkeen. Kokonaisuudessaan hän piti tapahtumaa mahtavana ja Fuengirolassa oli hienoa pelata.

- Äärimmäisen tärkeää, että saadaan viettää yhteistä aikaa, treenattua kuvioita ja kovasti treeniä. Tietenkin pitää muistaa, että peli on tässä se päätapahtuma. Mennään niin kuin olisi normaali viikko

Suomessa, ei se kummene siitä yhtään. Tietysti lämpö on parempi kuin siellä, mutta näillä on mentävä, Mäkinen kommentoi koko IPV:n viikkoa Fuengirolassa.

IPV Ylläpito samuli.17@hotmail.com