Superpesis


Revanssi Jymyä vastaan edessä Alajärvellä


IPV ja Sotkamon Jymy pelaavat heti kauden alkuun toisen keskinäisen kamppailun.

IPV ja Sotkamon Jymy pelaavat heti kauden alkuun toisen keskinäisen kamppailun. Tällä kertaa ottelupaikkana toimii Alajärven Kitron Stadion alkunperin suunnitellun Helsingin sijaan. Ottelu alkaa 12.5.2022 kello 18.

Joukkueet aloittivat kautensa 24.4.2022 Fuengirolassa. Pelillisesti molemmilta joukkueilta jäi vielä paljon hiottavaa Jymyn 0-1 (1-1, 1-3) päättyneessä ottelussa. Lähtökohtia on vielä suhteellisen vaikea arvioida, sillä joukkueilla oli hallikauden ja avausottelun välissä pitkät tauot, eikä kumpikaan joukkue pelannut Suomessa harjoitusotteluita.

IPV:n osalta ottelussa nähtiin kärjen osalta suhteellisen hyviä onnistumisia. Joona Mäkelän loukkaantumisen vuoksi isompaa roolia kärkenä ottanut Joona Sikiö meni kentälle 71 prosenttisesti, Miitri Pesonen pelasi hyvin etukentällä ja vaihtoi kakkospesälle 60 prosentilla, myös Ville Pietisen kärkilyöntiprosentti oli 60% ja Sasu Toikan 50%. Kotiuttaminen jäi kuitenkin vielä ensimmäisessä ottelussa vaisuksi, sillä toinen juoksuistakin syntyi harhaheiton avulla. Kolmostilanteet menivät kuitenkin IPV:n eduksi 12-11 ja joukkueella oli kymmenen kotiutusyritystä. Kauden ensimmäinen lyöty juoksu oli Toni Kohosen käsialaa. Ulkopeli on näyttänyt perinteisesti kokonaisuudessa hyvältä, vaikka pieniä lipsahduksiakin avausottelussa nähtiin. Rasmus Surakka jatkoi totuttuja vahvoja otteita lautasella. Kauden ennakoissa joukkuetta on ennakoitu taistelevan viimeisistä pudotuspelipaikoista tai pahimmillaan sarjapaikasta. Joukkue näytti kuitenkin viime kaudellakin loistavasti epäilijöilleen!

Jymy puolestaan kuuluu tälläkin kaudella ennakkosuosikkeihin, mutta ennakkoarvioissa kestomenestyjää on ennakoitu pitkälti sijoille 3.-5., eli ei aivan suurimpiin mestarisuosikkeihin. Fuengirolassa Roope Korhonen onnistui lyömään kolme juoksua ja hän on ollut aikaisemminkin vaikea pidettävä IPV:n ulkokenttää vastaan. IPV ei ole vieläkään ottanut yhtäkään voittoa Jymystä nykyisellä Superpesistaipaleellaan.

IPV:tä vaivasi Fuengirolassa parit loukkaantumiset. Molempien joukkueiden kokoonpanoa heikensi vielä juuri Suomen kauden alla ulostulot, jotka kertoivat IPV:n Toni Laakson ja Jymyn Lauri Rönkön olevan poissa toistaiseksi kokoonpanosta omista syistään. Tämä joukkue heikentää molemmilta joukkueilta hieman kotiutusosastoa. IPV saa kuitenkin vahvistusta Aappo Savikoskesta, joka saapuu Redseihin vuokralle Kempeleen Kiristä. Jymy puolestaan on tuonut nuorta Jere Heikkistä toiseksi kotiuttajajokeriksi.

IPV Ylläpito samuli.17@hotmail.com