Superpesis


IPV torstaina Kiteelle


IPV matkustaa torstaina Kiteelle, jossa vastaan asettuu kotijoukkue Kiteen Pallo -90. Torstain ottelu on joukkueiden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen tällä kaudella.

IPV lähtee torstain vierasotteluun alla komea kotivoitto Hyvinkään Tahkosta. Redsit ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Sarjataulukossa IPV on kymmenentenä, pelattuja otteluja joukkueella on yksitoista ja niistä kerättynä yksitoista pistettä.

Joukkueessa tapahtui alkuviikolla muutoksia, kun IPV ja Toni Laakso purkivat yhteisymmärryksessä tätä ja ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. Laakso ehti pelata IPV:n paidassa kahdessa ottelussa.

Sunnuntain Tahko ottelussa IPV ykköspalkittu Toni Kohonen jatkoi hyviä suorituksiaan jokeripaidassa mailanvarressa ja löi 1+5 juoksua. Ottelu oli Kohoselle jo toinen kuuden juoksun ilta tämän kesän Superpesiksessä. Kohonen on lyöjätilastossa sijalla kaksitoista, 1+15 lyödyllä juoksulla. Toiseksi paras IPV:n pelaaja on Mikko Kosonen, hän on lyönyt 2+13 juoksua.

Etenijätilastossa IPV:n ykkönen on Ville Pietinen kymmenellä tuodulla juoksulla. Miitri Pesonen ja Joona Sikiö ovat molemmat tuoneet kahdeksan juoksua. Kärkilyönneissä joukkueen ykkönen on Pietinen, jolla kärkilyöntejä on 50, kymmenenneksi eniten koko sarjassa.

Torstan kotijoukkue KiPa -90 on sarjassa juuri IPV:n edellä yhdeksäntenä. Pelattuja otteluja kiteeläisillä on IPV:n tavoin yksitoista ja niistä kerättynä piste IPV:tä enemmän, eli kaksitoista. Edellisessä ottelussaan viime sunnuntaina Kitee voitti Rantakentällä vierailleen Seinäjoen JymyJussit supervuoron jälkeen 2-1.

Uusia pelaajia tämän kauden joukkueessa ovat Samu Vainikainen (Siilinjärvi), Matias Litmanen (Sotkamo), takasin kotiin palannut Jiri Pippola (Sillinjärvi) ja Otso Mäkelä (Hamina). Uutena ykköspelinjohtajana on Juho Kaikko.

Kiteen kotiuksista päävastuun on tällä kaudella kantanut lyöjäjokeri Jiri Pippola, jolla lyötyjä juoksuja on 21. Pippola on lyöjätilastossa seitsemäntenä. Elmeri Purmonen on tuonut 12 juoksua ja on kiteeläisten paras etenijä. Kärkilyöntitilaston ykkönen on imatralaisille tuttu Juuso Lattu, jonka kärkilyöntien määrä 68 oikeuttaa koko sarjan kärkilyöntitilaston ykköspaikkaan.

Ulkopelin osalta Kiteen vahvin osa-alue on etukenttä, johon pelaajat löytyvät kolmikosta Elmeri Purmonen, Hannes Pekkinen ja Joni Lehikoinen. Linjaan joukkueella on useita vaihtoehtoja. Koppariparina pelaa Samu-Kalle Varonen ja Lasse Vasarainen. Lukkarin tontilla nähdään Jesse Eskelinen.

Latun lisäksi Kiteen kokoonpanosta löytyvät IPV:ssäkin pelanneet kokenut Sami Partanen, sekä Otso Mäkelä. IPV:n kärkimies Joona Mäkelän veli Otso muistetaan Redsien riveistä kaudella 2012.

Torstain ottelu on IPV:n Toni Kohoselle mahdollisesti viimeinen kerta, kun hän pelaa Superpesis ottelussa tutulla Rantakentällä.

Kiteen vierailun jälkeen IPV pelaa seuraavan kerran jo sunnuntaina. Vuorossa on kotiottelu. Vieraaksi Ukonniemeen saapuu Kankaanpään Maila.

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com