Superpesis


Perjantaina vuorossa vierailu Tampereella


IPV jatkaa kärkijoukkueiden haastamista perjantaina vierasottelulla Manse PP:tä vastaan. Ottelu alkaa uudistetulla Kaupin pesäpallostadionilla kello 18.

IPV aloitti viikon ottelut keskiviikkona isännöimällä Kouvolan Pallonlyöjiä. Redsit onnistuivat nappaamaan toiselta jaksolta yhden pisteen hyvän ulkopelin ansiosta, mutta KPL oli supervuoroparin jälkeen parempi 1-2 (0-5, 2-1, 0-1) lukemin. Ulkopeli on varmasti teemana myös tässäkin ottelussa. Ulkopelin suurin kulmakivi on ehdottomasti lukkari Rasmus Surakka, joka valittiin myös edellisessä ottelussa IPV:n parhaaksi. Ulkopeliin saatiin myös iso vahvistus Fuengirolassa loukkaantuneen Sasu Iivarisen palatessa takaisin räpylään jokeripaidasta.

IPV lähtee otteluun sarjataulukon sijalta yhdeksän kerättyään 21 ottelussa 22 pistettä. Tehtyjä juoksuja on 109 ja päästettyjä 156. Viimeinen pudotuspelipaikka näyttää tällä hetkellä IPV:n ja Kiteen Pallon välisestä taistelulta. KiPa on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa eli sijalla kahdeksan. Se on kerännyt 21 ottelussa 27 pistettä. Molempien joukkueiden loppuohjelma koostuu pitkälti kärkijoukkueiden kohtaamisista, joten joukkueiden kohtaaminen 3.8. Ukonniemessä voi nousta isoon arvoon joukkueiden pudotuspelihaaveiden kannalta.

IPV:n lyöjätilaston kärjen muodostavat Toni Kohonen 1+25=26, Mikko Kosonen 3+19=22 ja Sasu Toikka 0+15=15. Etenijätilastossa kärjessä ovat Ville Pietinen ja Joona Mäkelä, jotka ovat molemmat tuoneet 21 juoksua sekä Miitri Pesonen 15 tuodulla. Keskiviikkona hyvässä vireessä sisällä ollut Pietinen johtaa myös joukkueen kärkilyöntitilastoa 98 kärkilyönnillä. Pietisen jälkeen eniten kärkilyöntejä on Joona Mäkelällä 77 ja Sasu Toikalla 72.

Manse PP lähtee otteluun sarjanelosena 42 pisteellä. Joukkue on tehnyt 142 juoksua ja päästänyt 82. Joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa. Tiistaina se ryöpytti kotonaan Joensuun Mailaa 2-0 (6-2, 12-1) lukemin. IPV ja Manse PP kohtasivat 3.7. Hämeenlinnassa, jolloin tamperelaiset olivat etevämpiä 2-0 (3-1, 5-2).

Edellisessä kohtaamisessa IPV:tä kuudella lyödyllä kiusannut Perttu Ruuska on koko Superpesiksen lyöjätilaston viides 3+51=54 lyödyllä. Ruuskan jälkeen lyöntivastuu on jakaantunut Henri Puputille ja sarjan parhaimmistoon kuuluvalle lukkarille Juha Puhtimäelle, jotka ovat molemmat lyöneet 3+22=25 juoksua. Juuso Myllyniemi yltää Superpesiksen etenijätilaston kahdeksannelle sijalle 27 tuodulla, Tuomas Jussila on puolestaan tuonut 23 juoksua. Jussila johtaa myös joukkueen kärkilyöntitilastoa ja on Superpesiksen tilastossa kymmenes 102 kärkilyönnillä. Hänen jälkeensä joukkueen kärkilyöntitilastossa on Perttu Ruuska 86 kärkilyönnillä ja Henri Puputti 79 kärkilyönnillä.

IPV:n ottelut jatkuvat perjantain jälkeen heti maanantaina 25.7., kun Hyvinkään Tahko vierailee Ukonniemessä.

IPV Ylläpito samuli.17@hotmail.com