Superpesis


Redseille piste maratonottelusta


IPV ja Hyvinkään Tahko pelasivat juoksurikkaan pelin pitkän kaavan mukaan ja Tahko oli lopulta parempi kotiutuslyöntikilpailussa 1-2 (7-6, 1-7, 1-1, 2-3) lukemin.

IPV:n kokoonpano muuttui ottelun alla Aleksanteri Haukan ollessa poissa ja Joona Sikiö otti hänen paikkansa kopparina. Lisäksi Mikko Kosonen pelasi jokerina ja Toni Kohonen numerolla viisi. Supervuorolla Ville Pietinen siirrettiin numerolle seitsemän ja numero kaksi-kuusi siirtyivät alkuperäiseltä numeroltaan yhden pienemmäksi.

IPV siirtyi ensimmäisellä sisävuorollaan kolmen juoksun johtoon. Ensin Joona Sikiön löi takaa läpi, josta syntyi kunnari ja Ville Pietisen tuoma tavallinen juoksu. Kolmas juoksu syntyi, kun Sikiö toi tuplajuoksun Sasu Toikan pompusta.

IPV:n ulkopeli oli alkuun seisovaa ja Tahko pääsi omalla sisävuorollaan tasoihin Valentin Ikosen, Juha Niemen ja Juha Korhosen lyönneillä. Korhonen vei Tahkon toisella vuoroparilla johtoon kotiuttamalla Santtu Patovan.

Tilanteiden vaihtuvuus jatkui kolmannella vuoroparilla Miitri Pesosen lyödessä kolmospuolelta läpi Redsien illan toisen kunnarin ja Joona Sikiön tuoman tavallisen arvoisesti. Tämän jälkeen Toni Kohonen kotiutti Pesosen kakkosjatkeen lyönnillä ja IPV oli kahden juoksun johdossa. Tilanne oli kuitenkin tasoittavan jälkeen jälleen tasan Juha Niemen kahdella lyönnillä, joiden turvin Jere Vikström ja Kalle-Tapio Huusko ehtivät kotiin.

Jakson ratkaisevaksi juoksuksi muodostui Sasu Toikan läpilyönti, josta Joona Sikiö ehti kakkospesältä kotiin. IPV pelasi jakson loppua kohden tuttua vahvaa ulkopeliä lukkari Rasmus Surakan johdolla. Ville Pietinen teki jakson ratkaisevan palon polttamalla hyvin Juha Niemen välilyönnistä Kalle-Tapio Huuskon kotiin.

IPV:n ulkopeli jatkui melko hyvänä myös toisen jakson alussa, vaikka Tahko siirtyi heti alkuun kahden juoksun johtoon. Ensin Juha Niemi kotiutti Jere Vikströmin ja Lauri Vierimaa lisäsi johtoa kotiuttamalla tilanteessa viimeisenä lyöjänä Eero Kuitusen. IPV:n jakson ainut juoksu nähtiin toisella vuoroparilla Roope Räsäsen kotiuttaessa Joona Sikiön kakkosjatkeen lyönnillä.

Jakso ratkesi kolmannella vuoroparilla. Ensin Jere Vikström löi takaa läpi kunnarin ja tavallisen arvoisesti. Juha Niemi jatkoi juoksutehtailua kotiuttamalla ensin Eero Kuitusen ja löi seuraavalla kolmospuolelta läpi kahden juoksun arvoisesti ja tilanne oli 1-7. Niemen kunnari jäi haaveeksi hänen pysähtyessä kentän kiertämisen aikana ja se maksoi palamisen kolmospesälle.

Supervuorolla Juha Niemi puhkaisi sauman viimeisenä lyöjänä ja Jere Vikström ehti kotiin. IPV pääsi tasoihin Konsta Hyötyläisen kopinnostoyrityksen painuessa kahden palon tilanteessa kolmosjatkeelle ja Miitri Pesonen toi tasoitusjuoksun.

Kotiutuslyöntikilpailussa Valentin Ikonen onnistui lyömään kunnarin ja Teemu Nurmio toi tavallisen juoksun. Kolmas juoksu syntyi kovassa vireessä olleelta parilta Juha Niemi-Jere Vikström. IPV pääsi yhden juoksun päähän parien Sasu Toikka-Joona Mäkelä ja Konsta Hyötyläinen-Joona Sikiö onnistuessa.

Ottelu ratkesi Rasmus Surakan irrottua kolmospesältä viimeisessä parissa. Muutenkin pelin loppupuolella nähtiin omia virheitä.

Kolmostilanteet ottelussa menivät Tahkolla 19-23 ja kärkilyönnit 39-66.

Tahkon kakkospalkinto meni 1+1 lyöneelle ja viisi tuoneelle Jere Vikströmille. Ykköspalkittu oli kahdeksan lyönyt Juha Niemi. IPV:n kakkospalkinto meni 1+1 lyöneelle ja kolme tuoneelle Miitri Pesoselle ja ykköspalkittu oli 1+1 lyönyt ja viisi tuonut Joona Sikiö.

IPV Ylläpito samuli.17@hotmail.com