Superpesis


Perjantaina vuorossa Joensuu


Maanantaina kotiottelussa Ukonniemessä kotiutuslyöntikilpailun jälkeen Hyvinkään Tahkolle taipumaan joutuneet Redsit jatkavat pistemetsästystä kohtaamalla perjantaina vierasottelussa Joensuun Mailan.

IPV on ennen perjantain ottelua sarjassa sijalla yhdeksän. Redsit ovat pelanneet 23 ottelua ja koonnet nistä 23 pistettä. Kahdeksatta paikkaa halussaan pitävällä Kiteellä on 30 pistettä. IPV:n takana ovat JymyJussit (18 pistettä), PattU (18), Koskenkorva (17) ja Kankaanpää (6).

Viidestä edellisestä ottelustaan IPV:llä on kaksi voittoa ja kolme tappiota. Kempeleeltä ja Pattijoelta haettujen vierasvoittojen jälkeen ottelut Kouvolan Pallonlyöjiä, Manse PP:tä ja HyvinkäänTahkoa vastaan ovat päättyneet tappioihin.

Joukkueen tilastokärjet ovat, lyödyissä Toni Kohonen 1+26=27, tuoduissa Ville Pietinen 22 ja myös kärkilyönneissä ykkösenä on Pietinen 108.

Kotijoukkue Joman sijoitus sarjataulukossa on seitsemäs. Se on pelannut 22 ottelua, joista joensuulaisilla on koottuna 35 pistettä. Edellisessä ottelussaan Joma voitti tiistaina Kouvolassa KPL:n supervuoron jälkeen 1-2. Perjantain IPV ottelun jälkeen Joma kohtaa sunnuntaina paikallisottelussa Kiteen Pallon. Joman peli on viime aikoina sujunut vaihtelevasti. Edellisellä viikolla joensuulaiset hävisivät ensin vierasottelussa Manselle, voittivat tämän jälkeen kotonaan Vimpelin, toinen kotiottelu Kiteetä vastaan päättyi puolestaan tappioon.

Joukkueen lyöjätilaston kärjessä on Juho Toivola 4+52=56 juoksulla. Tuotuja juoksuja on eniten Samuel Tirkkosella 26 ja kärkilyönneissä ykkönen on Konsta Piiroinen 103:lla kärkilyönnillä.

Joman kokoonpanosta on viime otteluissa puuttunut  lyöjäjokeri Patrik Wahlsten, jonka tilannetta joukkueen tiedotteen mukaan tarkkaillaan päivittäin.

IPV ja Joma ovat tällä kaudella kohdanneet kerran. Ukonniemessä 31.5. pelattu ottelu päättyi IPV:n voittoon supervuoron jälkeen lukemin 2-1 (3-4,5-2,4-2). Perjantain ottelun jälkeen joukkueilla on ohjelmassa vielä yksi keskinäinen ottelu, kun IPV vierailee Joensuussa uudestaan jo 11.8.

Perjantain vierasottelun jälkeen IPV pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 3.8. Ukonniemessä Kiteen Palloa vastaan.

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com