Superpesis


IPV:n otteluviikko jatkuu Kouvolassa


Kolmen ottelun viikon ainoa vierasottelu on vuorossa perjantaina, kun IPV kohtaa Kouvolan Pallonlyöjät.

Keskiviikkona kotonaan Kiteen kaataneet Redsit jatkavat lisäpisteiden metsästystä sarjan kärkipään joukkueita vastaan. Voitto Kiteen Pallosta katkaisi IPV:n neljän ottelun mittaisen tappioputken ja kasvatti piste-eroa takana oleviin joukkueisiin.

IPV:llä on runkosarjassa jäljellä vielä viisi ottelua. Redseillä on koossa 25 pistettä ja eroa edellä kahdeksantena olevaan Kiteen Palloon kahdeksan pistettä. Kitee on pelannut yhden ottelun IPV:tä enemmän. Eroa kymmenentenä olevaan Koskenkorvaan ja yhdentenätoista oleviin JymyJusseihin on kuusi pistettä. Kahdentenatoista oleva Pattijoki on puolestaan seitsemän pisteen päässä.

Keskiviikkona ottelun ensimmäisen jakson ensimmäisessä vuorossa läpilyönneillä kahdeksan juoksun arvoisesti Kiteetä kurittanut IPV on tehnyt pelaamissaan 25 ottelussaan 130 juoksua, päästettyjä juoksuja joukkueella on 192.

Joukkueen lyöjätilaston kärjessä ovat Toni Kohonen 1+28=29, Mikko Kosonen 3+20=23 ja Sasu Toikka 0+17=17. Eniten tuotuja juoksuja on Ville Pietisellä ja Joona Mäkelällä, kummallakin 23 juoksua. Kolmantena etenijätilastossa on Miitri Pesonen 19 tuodulla juoksulla. Kärkilyönneissä ykkönen on Pietinen 115, seuraavina Mäkelä 92 ja Toikka 85.

Perjantaina Redsejä isännöivä KPL on sarjassa neljäntenä. Se on pelannut IPV:n tavoin 25 ottelua ja kerännyt niistä 53 pistettä. Edellisessä ottelussaan KPL voitti tiistaina kotonaan Manse PP:n supervuoron jälkeen 2-1. Voitto oli KPL:lle kolmas perättäinen,

KPL:n lyöjätilaston kärkimies jokeri Ossi Meriläinen on lyönyt 1+65=66 juoksua ja on Superpesiksen lyöjätilastossa viidentenä. Matti Latvalan saldo on 2+30=32 ja Juho Hacklinin 2+19=21. Etenijätilastossa ykkönen on Patrik Vartama 41, seuraavina Tommi Mäentausta 27 ja Matti Saukko 26. Kärkilyöntejä eniten on kerännyt Hacklin 128. Hänen jälkeensä tulevat Saukko 112 ja Vartama 111.

IPV ja KPL ovat tällä kaudella kohdanneet jo kahdesti. Toukokuussa Kouvolassa pelattu ottelu päättyi kotijoukkue KPL:n voittoon 2-0. Heinäkuussa Ukonniemessä vieraat olivat parempia lukemin 1-2, ratkaisun syntyessä supervuorossa.

Perjantain KPL ottelun jälkeen IPV pelaa seuraavan kerran jo sunnuntuina, kun Sotkamon Jymy saapuu Ukonniemeen.

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com