Superpesis

Kouvolassa lyötiin juoksuja urakalla

Kouvolan Pallonlyöjien ja IPV:n välinen Superpesisottelu Kouvolan perjantai-illassa tarjosi melkoiset juoksutalkoot. Kotijoukkue KPL vei lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen voiton molemmilla jaksoilla ja piti kaikki sarjapisteet itsellään. Loppunumerot ottelussa olivat 2-0 (4-2,16-13).

Kouvola aloitti ottelun sisällä, ja siirtyi 1-0 johtoon Matti Latvalan kotiuttaessa Patrik Vartaman. IPV vastasi omalla tasoittavallaan, ja meni 1-2 johtoon, Mikko Kososen lyödessä Miitri Pesosen ja Sasu Toikan kotiin.

Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuorossa, jossa KPL teki kolme juoksua. Ensin Ville Pesu löi kunnarin tyhjään kenttään ja tasoitti ottelun. Jokeri Ossi Meriläinen kotiutti heti perään kunnarin lyöneen Pesun ja vei Koplan jälleen johtoon. Jatkoa seurasi Teemu Nikkasen lyödessä vielä Matti Saukon kotipesän turvaan, ja numerot taululla olivat 4-2. IPV ei omilla sisävuoroillaan pystynyt enää lisäjuoksuja tekemään, joten ensimmäinen jakso kirjattiin kotijoukkueelle.

Ottelun toinen jakso oli erikoinen ja siinä nähtiin juoksuja roppakaupalla, yhteensä 29 kappaletta. KPL aloitti jakson tyrmäävästi siirtymällä heti ensimmäisellä sisävuorollaan jo 11-0 johtoon. Läpilyönneillään Redsien takakenttää kurittivat Ossi Meriläinen ja Valtteri Luoma. Tässä vaiheessa jakso vaikutti jo olevan ohi, mutta IPV oli toista mieltä ja aloitti takaa-ajon.

KPL teki vielä toisessa sisävuorossaan juoksun, mutta IPV:n koneen käynnistymistä tämä ei haitannut. Toisen vuoroparin jälkeen oltiin tilanteessa 12-4. Kolmannen vuoroparin jälkeen taululla olivat jo numerot 12-12, IPV:n lyödessä kolmannessa vuorossa kahdeksan juoksua. Neljännen vuoroparin aloittavalla IPV siirtyi jo 12-13 johtoon, ja näin KPL lähti toisen jakson viimeiseen sisävuoroonsa tappioasemasta.

KPL rakensi lopulta ajolähdön kahdella palolla. Ajolähtöä purkamaan tullut Matti Latvala ratkaisi ottelun lyömällä takaa läpi, tuloksena kunnari ja kolme tavallista. Loppunumerot juoksurikkaalla toisella jaksolla 16-13, ja kaikki sarjapisteet jäivät Kouvolaan.

IPV:n juoksuista Mikko Kosonen löi neljä, Sasu Toikka kolme (1+2=3) ja Aleksanteri Haukka kolme. Tuotuja juoksuja tilastoihin merkkauttivat; Toikka viisi, Ville Pietinen neljä ja Miitri Pesonen neljä.  Kärkilyönneissä ykkönen oli Toikka kahdeksalla kärkilyönnillä. Kotijoukkue KPL:stä juoksuja löivät eniten Matti Latvala 1+6=7 ja Ossi Meriläinen 1+4=5.

IPV:n parhaana palkittiin Rasmus Surakka ja kakkospalkinnon sai Sasu Toikka. KPL:stä palkittiin Matti Latvala ja Ossi Meriläinen.

IPV:n ottelut jatkuvat jo heti sunnuntaina, kun Sotkamon Jymy saapuu vieraaksi Ukonniemeen.