Superpesis


IPV matkustaa torstaina Joensuuhun


IPV ja Joensuun Maila kohtaavat toisensa jo toistamiseen kahden viikon sisällä ja pelipaikkana on jälleen JoMan kotikenttä Bolt Stadion Joensuun Mehtimäellä.

Joukkueet ovat kohdanneet tätä ennen tällä kaudella kahdesti. Toukokuussa Imatralla IPV otti voiton supervuoron jälkeen lukemin 2-1 (3-4,5-2,4-2). Ottelun ratkaisijana oli Mikko Kosonen lyömällä supervuorossa 1+3 juoksua. Kaksi viikkoa sitten Joensuussa JoMa voitti ottelun 2-0 (2-0,8-1).

IPV lähtee torstain otteluun sarjataulukon sijalta yhdeksän. Pelattuja otteluja Redseillä on 27, joista joukkue on kerännyt 25 pistettä. IPV:n edellä kahdeksantena olevalla ja yhden ottelun enemmän pelanneella Kiteen Pallolla on pisteitä koossa 33. Tämä tietää sitä että IPV:llä on vielä ohut oljenkorsi nousta kahdeksanneksi ja pudotuspeleihin. Tämä edellyttää täyden pistepotin ottamista jäljellä olevista kolmesta ottelusta ja Kiteen jäämistä pisteittä kahdessa jäljellä olevassa ottelussaan.

IPV:n takana sarjataulukossa olevilla Koskenkorvalla, Pattijoella ja JymyJusseilla on kaikilla koossa 21 pistettä, eli eroa Redseihin on neljä pistettä. Koskenkorvalla ja Pattijoella on jäljellä kaksi ottelua, JymyJusseilla puolestaan kolme.

Kotijoukkue JoMa on paikkansa pudotuspeleissä varmistanut ja tavoittelee vielä sarjan viitospaikkaa. JoMalla on pelattuna 27 ottelua ja 46 pistettä. Se on vain kaksi pistettä viidentenä olevaa, ja yhden ottelun enemmän pelannutta Hyvinkään Tahkoa jäljessä.

IPV tilastokärjet ennen torstain JoMa ottelua ovat lyödyissä Toni Kohonen 1+29=30, tuoduissa Ville Pietinen 28 ja kärkilyönneissä myös Pietinen 123 kärkilyönnillään.

Torstain Joensuun ottelu on JomaVastuu-hyväntekeväisyysottelu ja yleisölle ilmainen. Otteluun vapaan pääsyn mahdollistavat Joensuun Mailan yhteistyökumppanit.

IPV pelaa JoMa ottelun jälkeen seuraavan kerran sunnuntaina vieraskentällä Seinäjoella JymyJusseja vastaan. Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan tiistaina Ukonniemessä, kun Manse PP saapuu Redsien vieraaksi. Ottelu on pesislegenda Toni Kohosen viimeinen runkosarjaottelu. Ottelu alkaa jo klo 17.30, juhlallisuuksien alkaessa klo 17.15. Otteluun on myyty ennakkoon jo yli 1000 lippua.

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com