Superpesis


Vesa Toikka on IPV:n uusi pelinjohtaja – Atte Brandt lyöjäjokeriksi


IPV:n uusi pelinjohtaja on haminalainen Vesa Toikka. Lyöjäjokeriksi IPV on kiinnittänyt Kouvolan Pallonlyöjien Ykköspesisjoukkueessa päättyneellä kaudella pelanneen Atte Brandtin. Molemmat sopimukset ovat kaksivuotisia.

Merkittävän pelaajauran tehnyt Toikka (54) on aiemmin toiminut moneen otteeseen pelinjohtajana ja valmentajana Haminan Palloilijoissa, pääosin Ykköspesiksessä. Päättyneellä kaudella Toikka piti välivuoden pelinjohtotehtävistä. Kaudella 2021 hän toimi HP:n C-poikien pelinjohtajana ja johdatti joukkueen Suomen mestaruuteen. Pitkän uran pelinjohtajana Ykköspesiksessä ja junioripuolella tehnyt Toikka tarttuu nyt ensimmäistä kertaa viuhkaan Superpesiksessä. Kakkospelinjohtajana hänellä on kokemusta Superpesiksestä Kouvolan Pallonlyöjissä.

Pelaajaurallaan Toikka pelasi Superpesiksessä 276 ottelua seuroinaan Manse, Kiri, HP ja IPV. Viimeisen Superpesiskautensa Toikka pelasi Imatralla kaudella 2003.

-Odottavaisin mielin ja intoa puhkuen tulen Imatralle. Ensimmäinen kausi Superissa. Nöyrin mielin lähden uuteen tehtävään, opettelemaan itsekin. Yhdessä tiimin ja pelaajien kanssa lähdetään kehittämään toimintaa

Viime kausina Toikka on toiminut pääasiassa junioripuolella. Pesäpalloliitto palkitsi Toikan 2021 Nuorten kasvun tukija -palkinnolla hänen luotsattuaan Haminan Palloilijoiden C-pojat Suomen mestaruuteen.

-Olen viime vuosina työskennellyt paljon nuorten pelaajien kanssa. Tämä jatkuu nyt Imatralla.  IPV:n runkopelaajat ovat myös nuoria, monet ovat jo ottaneet isoja harppauksia eteenpäin, ja heidän kanssaan on tarkoitus ottaa seuraava steppi uralla. Tunnen myös hyvin IPV:n B-juniorit, ja heidän kehittämisensä kuuluu tehtäviin

Pelinjohtaja Vesa Toikan kaksivuotisen sopimuksen lisäksi IPV on solminut, niin ikään kaksivuotisen, pelaajasopimuksen Atte Brandtin (25) kanssa. Lyöjäjokeri Brandt siirtyy Imatralle Kouvolan Pallonlyöjien Ykköspesiksessä pelanneesta joukkueesta. Brandt voitti päättyneellä kaudella Ykköspesiksen lyöjäkuninkuuden lyöden 24 ottelussa 57 juoksua.

Atte Brandt on Jyväskylän Kirin kasvatti, ja hän on urallaan pelannut 68 ottelua Superpesiksessä seuroinaan Kiri, Kankaanpää, Tahko ja Koskenkorva. Lyötyjä juoksuja Brandtilla on Superpesiksessä 2+42=44, tuotuja juoksuja kolme ja kärkilyöntejä 139.

-Innostunut ja odottava fiilis. Hienoa päästä taas pelaamaan Superpesistä. Päättynyt kausi Ykköspesiksessä Kouvolassa meni lähtökohtiin nähden hyvin, vaikka en ole kauteen ihan tyytyväinen. Olin ennen kauden alkua olkapääleikkauksessa, sitä seurasi pitkä kuntoutus ja pääsin aloittamaan lajiharjoittelun vasta helmikuussa. Vaikka lyöjätilaston voitto tulikin, niin paremminkin kulkee

Ennen jokeriksi siirtymistään Brandt nähtiin ulkokentällä lukkarin tontilla, jatkossa roolina on lyöjäjokeri.

-Lyöjäjokerin hommaan keskityttiin tänä kesänä ja siihen keskitytään myös jatkossa. Siirto jokeriksi tuli osittain pakon sanelemana olkapäävamman myötä. Päätehtävä on nyt lyödä jokerina mahdollisimman paljon juoksuja ja sitä kautta auttaa joukkuetta

  

IPV:n sopimustilanne 25.8.2022

Atte Brandt (2024)
Mikko Kosonen (2023)
Veeti Lankinen (2023)
Joona Mäkelä (2023)
Miitri Pesonen (2023+2024)
Aatu Pulliainen (2023+2024)
Miika Riikonen (2023+2024)
Roope Seppänen (2023+2024)
Joona Sikiö (2023)
Rasmus Surakka (2024)
Pietu Vesterinen (2023+2024)

 

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com