Superpesis


Nino Muuruvirta ja Ville-Veikko Olli IPV:n riveihin


Muuruvirta ja Olli Punaisiin. Sopimukset ovat kaksivuotisia.

IPV:n oma kasvatti Nino Muuruvirta palaa Imatralle kolmen vuoden tauon jälkeen. Uutena kasvona joukkueessa nähdään Koskenkorvan Urheilijoista siirtyvä Ville-Veikko Olli. Sopimukset ovat kaksivuotisia.

25-vuotias etenijänä ja kopparina pelaava Muuruvirta teki debyyttinsä IPV:n edustuksen riveissä kesällä 2016, jolloin joukkue nousi Superpesikseen. Hän edusti IPV:tä Superpesiksessä vielä kolme seuraavaa kautta ennen siirtymistään Haminan Palloilijoiden riveihin. HP:n riveissä ensimmäisellä kaudella joukkue nousi Superpesikseen, josta se putosi kuluneeksi kaudeksi takaisin Ykköspesikseen taipuen kauden päätteeksi Superpesiskarsinnoissa Koskenkorvan Urheilijoille. Kuluneella kaudella Muuruvirta oli Ykköspesiksen runkosarjassa joukkueensa paras ja koko sarjan kuudenneksi paras etenijä 36 tuodulla ja joukkueensa toisiksi ja koko sarjan kolmanneksi paras kärkilyöntitilastossa 127 kärkilyönnillä. Superpesiksen runkosarjassa Muuruvirta on pelannut 89 ottelua, joissa hän on lyönyt 1+10=11 juoksua, tuonut 49 ja kärkilyöntejä on kertynyt 192.

-Oikein hyvät mietteet, aina sitä on hienoa saada edustaa kasvattajaseuraa! Innolla odotan tulevaa kautta.

-Kolme hienoa, mutta erilaista kautta Haminassa. Nousu Superpesikseen, putoaminen ja Superpesiskarsinnat. Paljon hyviä sekä harmittavia muistoja, hienoja ihmisiä ja ystäviä jää näistä vuosista mitä Haminassa sai viettää! Ulkopelipaikkaa täältä lähdettiin hakemaan, se saatiin ja siinä kehitystä tuli paljon, mutta nyt myös varsinkin kahtena edellisenä vuonna myös sisäpelissä oli myös annettavaa entistä enemmän. Kokonaisuutena paljon valmiimpi pelaaja sekä urheilija saapuu takaisin Punaisiin!

-Tulevalla kaudella on erittäin potentiaalinen joukkue. Suhteellisen nuori porukka, mutta myös jo kokenutta pelaajaa mukana. Hienoa päästä taas veljen (Miitri Pesonen) kanssa samaan joukkueeseen pelaamaan, joka myös vaikutti päätökseen.

Pian 26 vuotta täyttävä Ville-Veikko Olli pelasi henkilökohtaisesti onnistuneen kauden lyödessään KoU:n riveissä 3+45=48 juoksua ollen joukkueensa paras kotiuttaja. Eurajoen Veikkojen kasvatti teki debyyttinsä Superpesiksessä kesällä 2014 Kankaanpään Mailan riveissä ollen samalla kaudella vuoden tulokas. Koskenkorvan Urheilijoita Olli on edustanut vuodesta 2017 lähtien. Superpesiksen runkosarjaotteluita Olli on pelannut yhteensä 237 ottelua, joissa lyötyjä on 7+166=173, tuotuja 77 ja kärkilyöntejä 616.

- Olen pelannut Superia neljä kautta Kankaanpäässä ja viisi Koskenkorvalla. Sitoutunein ja odottavaisin mielin tulen Imatralle. Muutos on varmasti suuri ympäristön ja pelaajien suhteen, mutta toisaalta samaa pesäpalloa täälläkin pelataan. Pelaajat ovat tuttuja lähinnä vastustajan paidasta. Atte Brandtin kanssa on tullut pelattua kahteen otteeseen samassa joukkueessa. Lisäksi esimerkiksi Rasmus Surakka on tuttu Jyväskylän pesisakatemiasta.

-Hyvä, että kotiutusosastolla on laajuutta. Se auttaa pelinjohtoakin peluuttamaan monipuolisesti, eikä vastuu juoksujen lyömisestä kasva kenellekään liian suureksi.

-Viime kauteen mahtui monenlaista roolia. Ulkona pelasin lukkarina, linjassa ja pari peliä kopparinakin. Sisäpelissä pystyin parhaiten auttamaan joukkuetta kotiutustilanteissa. Aika tulee näyttämään, missä roolissa pystyn parhaiten auttamaan joukkuetta. Pelinjohto tekee päätökset aina kulloisenkin tilanteen mukaan.

IPV Ylläpito samuli.17@hotmail.com