Superpesis


Matias Kauppinen odottavaisena sunnuntain halliavaukseen


IPV aloittaa hallipelit tulevana sunnuntaina, kun Kiteen Pallo saapuu Ukonniemi Areenalle. Uusi vahvistus Matias Kauppinen kertoo tunnelmiaan ennen peliä ja pääsee laajempaan esittelyyn.

Kauppinen on innoissaan tulevan sunnuntain halliavauksesta, jolloin vastaan asettuu niin ikään paljon muutoksia kokenut Kiteen Pallo. Useampi avainpelaaja jätti KiPan joukkueen, kun kokenut Sami Partanen lopetti, Jesse Eskelinen siirtyi Hyvinkään Tahkoon ja Elmeri Purmonen sekä Hannes Pekkinen Sotkamon Jymyyn. Uusia nimiä KiPan riveissä on Otto Kauppinen (KoU), Joona Lehtinen (JymyJussit), Paavo Pelto (PattU) ja Aku Kettunen (Manse PP). Kettunen on Kauppiselle tuttu pelaaja heidän pelatessaan samaan aikaan Hyvinkään Tahkossa, muuten KiPan joukkue on hänelle melko tuntematon. KiPa aloittaa hallipelit jo loppiaisena Joensuussa JoMaa vastaan.

-Kyllähän sitä odottaa ja jännittää eri tavalla, kun pääsee uuden seuran mukaan pelaamaan. Kyllä odottaa takaisin Superpesispelejä. KiPa tulee olemaan ensi kesänä päävastustajia, niin haetaan jo asetelmia pikkuhiljaa kesää varten. Se on kiva nähdä kummalla on peli nyt paremmassa kunnossa, Kauppinen ennakoi.
 

Matias Kauppisen esittely

Ensi viikolla 25 vuotta täyttävä Kauppinen on syntynyt Varkaudessa, mutta asui lapsuutensa Espoossa ja on Espoon Pesiksen kasvatti. Lajinvalintaan vaikutti perhetausta, sillä äiti ja sisko ovat myös pelanneet pesäpalloa. Lisäksi Kauppinen on harrastanut kaksi vuotta jalkapalloa ja jääkiekkoa kuudesluokkalaiseksi saakka.

-Tosiaan Varkaudessa synnytty, mutta en ole ikinä siellä sinänsä asunut kuitenkaan. Espoossa äiti sitten laittoi pesiskouluun eskarin ja ykkösluokan välisenä kesänä ja sille tielle ollaan jääty!

Espoossa pesäpallon pelaaminen oli lähinnä hauskanpitoa ja tosissaan tekeminen alkoi C-juniorina, jolloin Kauppinen siirtyi Hyvinkään Tahkon riveihin. Hyvinkään vuosiin mahtui B-poikien Suomen mestaruus vuodelta 2016 ja A-poikien Suomen mestaruus 2018. Myös Superpesis-debyytti nähtiin Tahkon riveissä 2017 kaudella. Yhteensä Superpesis-otteluita Tahko-paidassa kausien 2017-21 aikana kertyi 88, joista 83 runkosarjassa ja viisi pudotuspeleissä. Vuosiin mahtui myös otteluita Suomensarjassa Riihimäen Pallonlyöjien sekä Ykköspesistä Jokioisten Koetuksen ja Loimaan Palloilijoiden riveissä.

-Se oli kiva visiitti. Ei ehkä saanut sisäpelissä kaikkea potentiaalia irti, mutta siellä sai kehittyä hyvin ja käytyä junioripolun loppuun asti.

Kausi 2021 meni Kauppisen osalta valtaosin Ykköspesiksessä Ulvilan Pesä-Veikoissa ja sieltä matka jatkui menneeksi kaudeksi Jyväskylän Lohen riveihin. Mennyt kausi oli henkilökohtaisesti onnistunut, sillä Kauppinen sijoittui esimerkiksi sarjan etenijätilaston toiseksi 43 tuodulla.

-Sai paljon pelirohkeutta ja vastuuta mikä auttoi kehittymään. Eroa Superpesiksen ja Ykköspesiksen välillä on oikeastaan vähän kaikessa. Lyönnit on laadukkaampia ja kovempia. Etenijät juoksee kovempaa ja heitot tulee lujempaa. Pienet asiat korostuu.

Tulevaksi kaudeksi Kauppinen palaa takaisin parin vuoden tauon jälkeen Superpesis-kentille Reds-paidassa.

-Koin, että on paras paikka Superissa missä voisi saada vastuuta ja näyttämään, että ei olisi enää Superin ja Ykköspesiksen välimaastossa. Pääsisi kehittymään ja ottamaan seuraavan stepin eteenpäin.

Kauppinen on nähty 2019 poikien Itä-Lännessä ja myös miesten Itä-Länteen löytyisi tulevaisuudessa halukkuutta. Muutenkin tavoitteet ovat pidemmällä tähtäimellä korkeat.

-Mestaruus on ollut pienestä asti unelmana ja sitä kohti ollaan menty ja sitä tavoitellaan joku päivä!

Pelipaikoiltaan Kauppinen on sisäpelissä etenijä ja vaihtaja. Ulkopelissä puolestaan hän pelaa etukentällä.

-Junnuissa olin myös kotiuttajana, mutta Hyvinkäällä musta tehtiin numero kakkonen ja se olen ollut aika pitkään. Se on ehkä ominaisin numero itselleni. Etu- ja vaihtotilanteet on vahvuus.

-Pelaajana en ole ainakaan hajuton, väritön, mauton. Lähdetään siitä. Koen, että olen työteliäs ja hyvä joukkuepelaaja. Joukkuelaiset tykkää, vastustajat ei ehkä niin paljoa.

Imatra on kaupunkina Kauppiselle vielä suhteellisen tuntematon.

-En ole vielä ihan hirveästi kerennyt tutustumaan. Kylpylä ja Ukonniemi on oikeastaan kokemuksena, niin olen tykännyt. Rauhallinen kaupunki ainakin.

Joukkuehenki on ollut viime kausina IPV:ssä isossa asemassa ja Kauppinen kertoo myös viihtyneensä uusien pelikavereiden kanssa.

-On tuntunut hyvälle ja tosissaan kun tehdään, mutta silti on huumoria mukana. Hyvin on otettu mukaan ja nautitaan siitä mitä me tehdään.

Joukkue kokoontui syksyn aikana pariin otteeseen leirien merkeissä, joita on suunniteltu yhteensä kymmenen talvikaudelle.

-Ne on menneet hyvin. Ollaan saatu asioita oikeille raiteille ja pelinjohtaja on vaihtunut, niin on saatu vähän sitä mitä hän ajattelee pelistä ja miten tullaan pelaamaan. Vähän sellaista vielä, että saadaan yhtenäinen näkemys siitä millaisia ollaan ensi kesänä.

Kauppinen kuuluu joukkueen reissupelaajiin ja on opiskellut puolitoista vuotta liikuntabiologiaa Jyväskylässä.

-Täällä on hyvä, että akatemian ja Lohen mukana pääsee treenaamaan. Saa joukkuetreenejä kuitenkin, vaikka eri joukkueen mukana mennään. Sellasta ohjattua harjottelua, niin se on hyvä.

Omatoimiset harjottelut pystyy aina tekemään. Rampe (Rasmus Surakka), Vince (Ville-Veikko Olli) ja Jore (Joona Mäkelä) on myös täällä, niin ollaan pystytty yhdessä treenaamaan.

IPV Ylläpito samuli.17@hotmail.com