Superpesis


Ukonniemen kesän avausottelu edessä sunnuntaina


IPV pelaa kauden ensimmäisen Ukonniemen stadionilla pelattavan kotiottelunsa sunnuntaina, kun Manse PP saapuu vieraaksi kello 17.00. Otteluun yleisölle vapaan pääsyn tarjoaa Rakennusliike Sulo Lipsanen Oy.

IPV lähtee otteluun sijalta kymmenen yhdellä pisteellä. Se avasi kautensa 23.4. Fuengirolassa, jossa Hyvinkään Tahko oli parempi 0-1 (2-5, 2-2) lukemin. Ensimmäinen kotimaan avaus käytiin viime viikon lauantaina 13.5. Alajärvellä, jossa Ankkurit oli parempi 2-1 (4-1, 1-2, 4-0) lukemin. Yksi peliä vaikeuttanut asia on ollut omat virheet. Redsit ovat kuitenkin olleet molemmissa otteluissa taistelussa hyvin mukana, ja ensimmäinen ottelu kotikentällä tuo varmasti voitonnälkää.  

Molemmissa otteluissa Redsien parhaaksi pelaajaksi on valittu lukkari Rasmus Surakka. Kotiuttamisessa parhaiten on onnistunut Ville-Veikko Olli kolmella lyödyllä. Sasu Toikka, Atte Brandt ja Tommi Piirainen ovat lyöneet jokainen yhden juoksun. Eniten tuotuja juoksuja on Rasmus Surakalla kolmella tuodulla, Miitri Pesonen on tuonut kaksi juoksua ja Joona Mäkelä sekä Nino Muuruvirta yhdet. Kärkilyöntitilaston kärjessä ovat Sasu Toikka (11), Miitri Pesonen (9) ja Joona Mäkelä (9). 

Viime kauden hopeajoukkue Manse PP piti runkonsa melko hyvin kasassa viime kauteen verrattuna. Esimerkiksi sarjan kärkinimiin kuuluvat Juha Puhtimäki, Henri Puputti, Juuso Myllyniemi ja Perttu Ruuska jatkoivat joukkueessa. Lähtijöitä oli Riku Hokkanen, Aku Kettunen (KiPa), Mikko Pauna (Loimaan Palloilijat) ja suurimpana menetyksenä oli Tuomas Jussilan siirtyminen Kempeleen Kiriin. Uudet vahvistukset joukkueessa ovat etenijä Severi Piispanen (KaMa) ja IPV:ssä neljä kautta edellistä ihastuttanut ja viimeisellä kaudellaan kapteenina toiminut vaihtaja Konsta Hyötyläinen. Molempien uusien pelaajien ulkopelipaikka on linjassa. Kevään aikana joukkuetta on varjostanut kohu, kun viime kauden päätteeksi Toni Kohonen päätti pelaajauransa IPV-paidassa ja hänet nimettiin tamperelaisten pelinjohtajaksi. Hänen sopimuksensa kuitenkin purettiin kevättalvella ja hänen paikkansa pelinjohtajana otti Jani Komulainen

Sijaa 12. pitävä Manse PP tavoittelee niin ikään avausvoittoaan sunnuntaina. Se on pelannut yhden ottelun, jossa Sotkamon Jymy vei kaksi pistettä niukoilla 0-1 (0-0, 3-4) lukemilla. Avausottelun jälkeen lyötyjä juoksuja on kertynyt Henri Puputille (2) ja Perttu Ruuskalle (1). Juoksuja toivat Simo Vainikainen, Juuso Myllyniemi ja Konsta Hyötyläinen yhdet mieheen. Myllyniemi johtaa joukkueen kärkilyöntitilastoa seitsemällä lyönnillä. Kärkietenijänä pelanneelle Severi Tikkakoskelle ja Henri Puputille kertyi puolestaan neljä kärkilyöntiä. 

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com