Superpesis


Manse PP parempi kotiavauksessa


IPV:n kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi Manse PP:n voittoon 0-2 (0-3, 2-3) lukemin. IPV:n ulkopeli oli pitkin iltaa suhteellisen hyvää, mutta sisäpeli aukesi hieman vasta toisen jakson lopussa.

Ensimmäisellä jaksolla IPV pelasi etukentän johdolla hyvää ulkopeliä. Sisäpelissä puolestaan oli nihkeämpää ja ensimmäiset tilanteet nähtiin vasta kolmannella sisävuorolla. IPV tähtäsi pariinkin otteeseen kolmosrajaa, mutta näissä tilanteissa oli epäonnea matkassa. Ensin Ville-Veikko Ollin yritys meni niukasti laittomaksi ja Mikko Kososen lyönti pysähtyi tolppaan.

Myös neljännellä vuoroparilla IPV sai muodostettua vielä takatilanteen, mutta kunnolliset kotiutusyritykset jäivät uupumaan. Tasaisesti pelanneen Manse PP:n kolmesta juoksusta avausjaksolla vastasivat Perttu Ruuska, Juha Puhtimäki ja Henri Puputti. Juoksuja toivat Simo Vainikainen ja Severi Piispanen kahdesti. 

Toisen jakson alkuun IPV sai pientä tilannetta, mutta kaksi epäonnistunutta vaihtolyöntiä päätyivät näiden turmaksi. Manse PP ratkaisi käytännössä jakson heti ensimmäisen tasoittavalla, kun Henri Puputti, Perttu Ruuska ja Topias Lilja löivät tilanteeksi 0-3. Juoksujen tuojina olivat Simo Vainikainen, Timo Torppa ja Juha Puhtimäki.

Manse PP oli muutenkin edellä toisella jaksolla, mutta IPV:n ulkokenttä esti koppien avulla lisäjuoksujen syntymisen. IPV käytti aikalisän viimeisellä sisävuorolla juoksutilin vihdoin auki, kun toiselle jaksolle jokeripaitaan siirtynyt Ville-Veikko Olli kotiutti Miitri Pesosen kolmospuolen välilyönnillä ja Tommi Piirainen toi Redsit juoksun päähän kotiuttaessaan Rasmus Surakan kakkossaumalyönnillä. IPV pelasi lopulta pitkän neljännen sisävuoron, mutta ei saanut aikaan jakson kääntäviä juoksuja. 

Kolmostilanteet menivät Manse PP:lle 7-4 ja kärkilyönnit 23-39. Lukkari Rasmus Surakka valittiin Oomin energisimmäksi pelaajaksi ja hän oli myös IPV:n kakkospalkittu. IPV:n ykköspalkinto meni yhden juoksun tuoneelle ja ulkokentällä pari hyvää koppia ottaneelle Miitri Pesoselle, jonka jatkosopimus kaudelle 2024 julkaistiin ottelun aikana. Manse PP:ltä kakkospalkinnon sai Henri Puputti ja ykköspalkinto sekä Ruutu-tähtipelaaja palkinto menivät Juha Puhtimäelle. 

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com