Superpesis


Perjantaina Sotkamoon


IPV jatkaa ennakkosuosikkien haastamista perjantaina, kun se matkaa Sotkamon Jymyn vieraaksi. Ottelu alkaa Marjex Stadionilla kello 18 ja on nähtävillä Ruudun fanikameralähetyksenä.

IPV on sarjataulukon sijalla kymmenen kolmella pisteellä. Se otti keskiviikkona kauden avausvoittonsa Joensuun Mailan kaatuessa 1-0 (4-1, 4-4) lukemin. Sillä oli mahdollisuudet vielä kolmanteenkin pisteeseen, mutta pieni kömmähdys aikalisän jälkeen johti tekniseen paloon ja ottelun päättymiseen. Muuten peli oli ottanut sunnuntain Manse PP:lle tulleen tappion jälkeen paljon askeleita eteenpäin. Hyvä ulkopeli sai jatkoa ja myös sisäpeli parantui huomattavasti, kun esimerkiksi kärki rakensi tilannetta hyvin. 

Eniten juoksuja IPV:ltä on lyönyt Ville-Veikko Olli kuudella onnistumisella. Sasu Toikka oli yksi viime ottelun ratkaisijoista ja hän on lyönyt 1+3=4 juoksua alkukauden aikana. Kolmanneksi eniten lyötyjä on kertynyt Tommi Piiraiselle kolmella lyödyllä. 

Eniten tuotuja juoksuja on Rasmus Surakalla (6), Miitri Pesosella (5) ja viime ottelussa hyvin peliään parantaneella Joona Mäkelällä (3). 

Kärkilyöntitilaston kärjessä ovat Sasu Toikka (22), Miitri Pesonen (20) ja Joona Mäkelä (16). 

Kotijoukkue Sotkamon Jymy on sarjataulukon kolmas kahdeksalla pisteellä. Ensimmäisessä ottelussaan se voitti Manse PP:n kahdella pisteellä ja kahdesta seuraavasta ottelusta Koskenkorvan Urheilijoita ja Pattijoen Urheilijoita vastaan se nappasi täydet kolme pistettä. IPV ei ole vielä nykyisellä Superpesis-taipaleellaan pystynyt voittamaan Jymyä. 

Tälle kaudelle Jymyn muutoksia oli Ville Viidan (Seinäjoen Maila-Jussit), Riku Niemen (Tahko) ja Joni Rytkösen (JoMa) lähtö joukkueesta. Lisäksi Antti Kiiskinen siirtyi lainalle Pattijoen Urheilijoihin ja Niko Tuikka Koskenkorvan Urheilijoihin. Uudet nimet ovat Kiteen Pallosta saapuneet tuulennopea Elmeri Purmonen ja lyöntivoimaa tuova Hannes Pekkinen. Mikko Kuosmanen otti Jani Komulaisen paikan joukkueen pelinjohtajana. 

Jymyn lyöjätilaston kärjessä ovat Roope Korhonen (0+7), IPV:stä tuttu Lauri Rönkkö (0+4) ja Aapo Komulainen (0+2).

Etenijätilaston kärjessä ovat Niko Korhonen (5), Elmeri Purmonen (4) ja Iivari Vihanto (3).

Kärkilyöntitilaston kärjessä ovat Niko Korhonen (18), Kalle Kuosmanen (15) ja Iivari Vihanto (15). 

Ulkopeli on yksi joukkueen vahvuuksista ja sieltä löytyy esimerkiksi sarjan eliittikoppari Jussi Korhonen, lukkari Aapo Komulainen, etukentän muodostaa IPV:stä tuttu Juho Keinänen Hannes Pekkisen kanssa ja linjasta löytyy Kalle Kuosmanen sekä Niko Korhonen. 

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com